Viceprimarul municipiului Reşiţa doreşte o renegociere a contractului cu Eco Bau Park în ceea ce priveşte parcările cu plată din oraş. Deocamdată nu se ia în calcul rezilierea contractului pentru că astfel Primăria ar trebui să achite către Eco Bau un milion de lei. Problema parcărilor trenează chiar din momentul în care a fost încheiat contractul, în 2011. De atunci au fost sute de reclamaţii, nemulţumiri şi procese între părţi. „Asta şi vrea Eco Bau, să vin eu şi să spun: «Reziliem contractul!» şi să ne ceară daune. Nu poţi să faci aşa ceva într-un oraş! Vom căuta calea de mijloc astfel încât să şi mulţumim cetăţenii. Parcările cu plată sunt un serviciu public! Ele trebuie făcute, dar în întâmpinarea cetăţenilor, nicidecum spre supărarea lor”, a spus viceprimarul. În opinia sa, ar fi necesară o renegociere.

„Am respins plângerea celor de la Eco Bau. Este clar că acesta este interesul, de a exploata 600 de locuri de parcare și a ne da în judecată pentru neobținerea profitului pentru ca la final să plătim tot noi. Nu vă ascund faptul că vom încerca renegocierea contractului, la un cost cât mai mic pentru municipalitate. Eu am spus-o public, avem foarte multe sesizări, iar noi facem orice pentru costuri cât mai mici pentru municipalitate, dacă sunt nevoit voi și rezilia contractul. Eco Bau asta și vrea, să vin să reziliez contractul ca să ceară apoi daune”.

parcare finante 3

Cele mai mari nemulţumiri apar în parcările din apropierea spitalelor. Administratorul Eco Bau Park, Daniel Nechita afirmă că firma pe care o reprezintă nu ţine cu dinţii de locaţiile care i-au fost repartizate.

„Nu noi, ca firmă, am stabilit locaţia acestor parcări cu plată. Consilierii locali au stabilit exact locaţia şi tot ei pot să le schimbe. Pentru noi nu este nicio problemă”.

Zonele din Reşiţa în care este în vigoare parcarea cu plată sunt: Administraţia Financiară, Sala Polivalentă, Bazarul Nera, Cinematograful Dacia, Complexul Agroalimentar Reşiţa Nord, Piaţa Traian Vuia, Bloc 800, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Complexul Agroalimentar Reşiţa Sud, Magazinul Victoria, Policlinica nr. 2, Strada Toamnei, în zona Administraţiei Financiare, Casa de Cultură a Sindicatelor, Hotelul Semenic, Strada Unirii, în spatele Complexului Hehn și Zona Poliţie.

(Sebastian Dragomir)