Primarul oraşului Nădlac, Vasile Ciceac, a fost reţinut pentru 24 de ore

 

Abuz în serviciu, tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos sunt infracţiunile pentru care primarul oraşului Nădlac a fost reţinut.

Poliţiştii au descins în această dimineaţă la Primăriei Nădlac unde au efectuat o percheziţie într-un dosar ce-l viza pe primarul  Vasile Ciceac. Prejudiciul în acest dosar se ridică la peste 61.000 de lei. Dosarul este sub instrumentarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Potrivit datelor pe care le deţinem, în perioada septembrie 2015-martie 2016, primarul ar fi instigat la tăierea ilegală a 82 de arbori dintr-un parc din Nădlac. Arborii, care au avut un volum de 170 de metri cubi, ar fi fost vânduţi localnicilor ca lemne de foc, fără să fie respectate prevederile legale. În speţă, era nevoie de o hotărâre de Consiliu Local pentru ca arborii să fie tăiaţi şi apoi valorificaţi. În urma percheziţiei, poliţiştii au ridicat mai multe documente şi fotografii. Cercetările vor continua în acest caz pentru a se stabili cu exactitate starea de fapt.

Odată expirată ordonanţa de reţinere, primarul de Nădlac fie va fi propus instanţei cu propunere de arestare preventivă, fie va fi pus în libertate.

Sursa si foto: aradon.ro

Cele mai citite

Related Articles