[FOTO-AUDIO] Elevii din Caraş-Severin au ales Radio Reşiţa în “Săptămâna Altfel”

UPDATE

Miercuri, 20 aprilie 2016

Şi elevii din comuna Teregova au dorit să vadă se unde porneşte sunetul spre casele lor. Prin urmare, mai tinerii noştri ascultători au stat neclintiţi în cabina de emisie pentru a asculta LIVE ştirile. Au fost fascinaţi de tot ce au văzut, iar la final nu au mai contenit cu întrebările: care este diferenţa dintre radio – tv – presă scrisă, cum se realizează ştirile şi de unde culegem informaţiile, cum selectăm muzica, de unde ştim cât de ascultaţi suntem şi ce a fost cel mai interesant – cum pot să devină jurnalişti.

Elevii au promis că vor mai reveni, mai ales că doresc să realizeze un buletin informativ al şcolii şi ne-au solicitat ajutorul.

Părerile lor au fost consemnate de Andreea Lupşa:

 

***

Marţi, 19 aprilie, 2016

Redacţia Radio România Reşiţa a fost luată cu asalt şi de elevii de la Şcoala gimnazială “Alexandru Moisii” din Moldova-Nouă. Veniţi de la peste 100 de km, cei mici, însoţiţi de cadre didactice au dorit să cunoască colectivul.

Peste 60 de elevi au vorbit cu redactorii şi realizatorii de emisiuni prezenţi la datorie, au făcut fotografii şi chiar s-au înregistrat pentru emisiunea destinată lor care se transmite de marţi până joi pe frecvenţa 105,6 FM – “Cei mari în lumea celor mici”, realizată de Andreea Lupşa şi colega ei mai mică, Alexandra Adam.

 ***

Elevii de la Colegiul Național Traian Lalescu din Reşiţa au vizitat astăzi sediul Radio România Reșița.

Holurile din clădire au răsunat de bucurie, curiozitate dar și de multe întrebări. Copiii au fost foarte încântați în special de cabina de înregistrări, unde au trăit pentru câteva minute emoțiile primului interviu. Cei mici s-au simțit atât de bine încât nu s-ar mai fi lăsat duși de acolo, fiind captivaţi de mulţimea de butoane.

Apoi au făcut cunoștiință cu “redacţia”, cu oamenii care muncesc de zor pentru ca Radio România Reşiţa să emită 24 din 24, să fie clipă de clipă alături de ascultători, să îi informeze corect şi ce este mai important – să furnizeze primii informaţia.

“Prezentările” au fost realizate de cea mai mică membră a echipei, Alexandra Adam, cea care realizează emisiunea “Cei mari în lumea în celor mici”.

Așteptăm și alți copii să ne treacă pragul!

(Andreea Lupşa)

Cele mai citite

Related Articles