[AUDIO] Leo Iorga și Adrian Ordean: “Acolo unde nu este muzică, frumusețea este moartă!”

Leo Iorga și Adrian Ordean, două legende pop-rock, au făcut un PACT de suflet cu Radio Reșița, acordând un interviu în exclusivitate, pentru bucuria fanilor și-a ascultătorilor! Alături de cei doi artiști, au fost prezenți și mai tinerii lor colegi, de trupă.

Amintirile liderilor trupei, dar și planurile lor de viitor au curs pe calea undelor, într-o atmosferă relaxantă si prietenoasă. Nu au lipsit glumele, autoironia, dar și nostalgia atâtor decenii de muzică bună, apreciată și fredonată de mai multe generații de fani.

Trupa Pact s-a desprins din vechea trupă Compact, redefinându-și un nou drum muzical, sub amprenta lui Leo Iorga și Adrian Ordean, bucurându-se de o componență de legendă în istoria pop-rock-ului românesc.

Adrian Ordean este unul dintre cei mai prolifici compozitori români. El este cel care a inventat trupa A.S.I.A. și a făcut din Compact un brand pe scena pop-rock-ului. De asemenea Adrian Ordean a cântat în lunga sa carieră în formații, precum Riff, Roșu și Negru, Vocal Jazz Quartet Stereo precum și în Schimbul III sau Grup 74.

Leo Iorga este vocalistul formației PACT și a început să cânte la 14 ani ca toboșar în trupa liceului “Ioan Slavici”, din Arad. Solist vocal al grupului Compact, Leo Iorga, alături de Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu, au fost catalogați de Florian Pittiș drept “formula de aur a Compactului”.

Deși în ultima perioadă a vieții, solistul a trecut prin multe probleme de sănătate, vădit emoționat, artistul ne-a mărturisit că nu a renunțat la marea sa dragoste: Muzica.

Muzica este o terapie, arta de-a gândi cu sunete și partea frumoasă a ei ,este că atunci când te lovește nu simți durere, ci o mare bucurie, o eliberare și o apropiere de Divinitate”, a spus legendarul solist pop-rock, Leo Iorga.

Ultimul album înregistrat se numește “PACT-NUMĂRUL – UNU – BY LEO IORGA AND ADI ORDEAN”, album ce readuce în memoria colectivă inepuizabila voce a lui Leo, într-o orchestrație de excepție, așa cum ne-au obișnuit de-a lungul decenilor, cei doi profesioniști și camarazii lor de scenă.

Muzica este refugiul meu. Aș putea să mă strecor în spațiile dintre note și să întorc astfel spatele tristeții” mărturisește, Adi Ordean, precizând că toată viața, muzica a fost pe primul loc.

Leo Iorga a completat, că pentru fiecare om, nimic nu se aseamănă mai mult pe lume precum muzica și rugăciunea, deoarece în această perioadă tulbure din lume, acolo unde nu este muzică, frumusețea este moartă.

Trupa PACT susține în Reșița două concerte, vineri și la cererea fanilor, duminică, dar conform celebrei melodii “Mă voi întoarce”, se va reîntoarce, ori de câte ori fanii muzicii pop-rock vor dori să-i revadă.

Pentru a afla mai multe amănunte despre trupă, noile proiecte și următoarele concerte, vă invităm să faceți, un PACT de suflet cu Radio Reșița, pe frecvenţa 105,6 FM, astăzi, 16 aprilie, începând cu ora 15.15, pentru a asculta vocile memorabile ale legendarilor artiști pop-rock, LEO IORGA și ADI ORDEAN, în exclusivitate pentru ascultătorii radioului.

Sursa foto: vintage

(Anca Bica Bălălău)

Cele mai citite

Related Articles