[FOTO-AUDIO] Perspective istorice româneşti prezentate la Reşiţa

Multiculturalism, identitate şi diversitate, perspective istorice s-a intitulat cartea-album semnată de prof. univ. dr. Rudolf Graef – prorector al Universităţii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, lansată miercuri, 13 aprilie la Biblioteca germană „Alexander Tietz” din Reşiţa.

Este vorba despre o culegere de texte prezentată cu prilejul împlinirii celor 60 de ani de viaţă a istoricului cărăşan, concepută de colaboratorii acestuia de la catedra de istorie a Universităţii clujene: Iosif Marin Balog, Ioan Lumperdean, Lorand Madly şi Dumitru Ţeicu în semn de recunoaştere a activităţii didactice şi de cercetare a acestuia.

Despre volum, Rudolf Graef a precizat:

La Muzeul Banatului montan din Reşiţa va avea loc joi, 14 aprilie prezentarea volumului 25 al Revistei Banatica. La eveniment a fost invitat să participe prof. univ. dr. Harald Heppner de la Universitatea din Graz, Austria. El face parte, alături de profesori de la alte universităţi româneşti şi europene, din Consiliul Ştiinţific al revistei Banatica. Volumul al 25-lea al revistei Banatica este unul omagial, dedicat profesorului şi istoricului Harald Heppner la împlinirea vârstei de 65 de ani. Despre autor şi contribuţia acestuia la opera culturală a Banatului va vorbi prof. univ. dr. Rudolf Graef. (Hady Cvoica)

De același autor

Related Articles