PSG – City 2-2, un spectacol cu goluri incredibile și gafe monumentale

Campioana Franței, Paris Saint Germain, și fosta campioană a Angliei, Manchester City, au oferit spectatorilor prezenți pe ”Parc de Princes”, dar și milioanelor de telespectatori din întreaga lume, un spectacol interesant, cu patru goluri, gafe monumentale, goluri incredibile, o bară și un penalty ratat. Și a amânat verdictul în privința echipei care va merge în semifinale pentru returul care se va juca la 12 aprilie la Manchester.

Parizienii au început curajos partida și au avut șansa de a deschide scorul încă din minutul 14, după ce David Luiz a fost faultat în careu de Sagna. Zlatan Ibrahimovic a executat în forţă, dar Hart a intervenit incredibil şi scorul a rămas același de la început, 0-0. Acesta a fost al treilea penalty consecutiv apărat de internaţionalul englez, în UEFA Champions League.

Elevii lui Blanc s-au văzut nevoiți să o ia de la capăt, dar au reușit egalarea mai repede decât s-ar fi așteptat. O gafă uluitoare a englezilor a făcut ca scorul să redevină egal după doar trei minute. O fază care nu spunea prea multe, dar la care era martor ”vulpoiul” Zlatan, s-a transformat într-un coșmar pentru oaspeți. Hart i-a dat o pasă ușoară cu piciorul lui Fernando, acesta era cu fața spre propria-i poartă, după care, când a văzut că este presat, a încercat să-i dea înapoi portarului, numai că Ibrahimovic a pus piciorul la fix și mingea, deviată, a intrat în plasa lui City.

Acesta a fost al 49-lea gol marcat de Zlatan în UCL, care a ajuns astfel pe locul 9 în istoria golgheterilor Cupei Campionilor, la egalitate cu Alfredo di Stefano.

Impulsionați de acest gol incredibil, precum și de atmosfera din tribune, cei de la PSG au început în forță și repriza a doua și chiar au trecut la conducere. Rabiot a marcat cu o simplă reluare din trei metri, după ce Cavani a reluat foarte bine cu capul la colțul lung o centrare venită în urma unui corner de pe stânga.

PSG putea închide meciul în minutul 62, atunci când același Zlatan a trimis în transversală! Centrarea lui Di Maria din partea dreaptă l-a găsit pe Ibra în duel cu Otamendi, suedezul a sărit mai bine, a lovit cu capul, dar mingea s-a izbit de transversală.

N-a fost o victorie a gazdelor, pentru că Fernandinho și-a răzbunat colegul de la ”închidere” și a restabilit egalitatea în minutul 72. Brazilianul a profitat de o bâlbâială nepermisă a lui Aurier, care în încercarea de a respinge o centrare cu vârful bocancului drept, din cădere, a deviat mingea în Thiago Silva, acesta n-a putut reacționa cum trebuie, mingea a sărit și din el iar Fernandinho a profitat și nu a iertat.

Așadar, au fost patru goluri, gafe incredibile, o bară și un penalty ratat dar a rămas și necunoscuta echipă care va bifa semifinalele UCL. Totul se va decide peste o săptămână la Manchester, acolo unde PSG va avea o misiune extrem de grea. Dincolo de scor, Blanc nu se va baza pe Matuidi și Luiz, suspendați. David Luiz a fost avertizat în primul minut, după un fault făcut asupra lui Aguero, acesta fiind cel mai rapid cartonaş galben acordat în istoria UEFA Champions League (12 secunde).

Sursa foto: digisport

Cele mai citite

Related Articles