A 5-a ediţie a Trofeului Caraş-Severin la şah a avut loc la Reşiţa

Trofeul Caraş-Severin la şah, desfăşurat în spaţiul special amenajat de la Sala Polivalentă din Reşiţa, a reunit la start aproximativ 20 de copii. La general, pe locul 1 s-a clasat David Datcu Goiceanu, urmat de Alexandru Korcsek şi Marian Olteanu. În clasamentul fetelor Daniela Inasal a ocupat prima poziţie, pe doi a fost Iulia Olteanu Maria, iar pe trei Ioana Bărăitaru.

Alte rezultate:
Băieţi 12 ani: Mădălin Robert Dumitru Şalariu, David Ţeicu şi Mihai Roman;
Băieţi 10 ani: Alin Stîngu, Adrian Leonard Birou şi Cristian Andrei Bărăitaru;
Băieţi 8 ani: Octavian Eduard Birou, Albert Marian Drăgoi şi Nika Tevzadze;
Fete 12 ani: Diana Mihaela Tudorescu şi Lois Eunice Ivan;
Fete 10 ani: Diana Cioană;
Fete 8 ani: Anca-Maria Tecliş.

„A fost un concurs frumos, interesant, marcat de debutul multor copii de până la 8 ani, semn că şahul atrage, în continuare, copiii”, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah, Mihai Bolintiş. „Cei de vârstă medie (12-14 ani) şi cei consacraţi au strălucit prin absenţă (şi nu e prima dată), astfel că A.J. Şah va trebui să-şi revizuiască opţiunile în domeniul selecţiei, instruirii şi sprijinirii juniorilor”, a adăugat Bolintiş.
Trofeul Caraş-Severin, ajuns la ediţia a 5-a, a fost de fapt o ultimă verificare înaintea Campionatului Naţional individual de şah pentru juniori, de la Călimaneşti, în perioada 17-28 aprilie, unde Asociaţia Judeţeană de Şah intenţionează să trimită trei juniori, de vârste mici.
foto arhivă
(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles