[FOTO] Nu toţi reşiţenii au înţeles cum trebuie să efectueze curăţenia de primăvară

La sfârşitul săptămânii trecute, reşiţenii au profitat de vremea bună şi au aruncat din gospodărie tot ce le-a fost de prisos. Din păcate, în mai multe locaţii din oraş au fost aruncate deşeuri fără a se ţine cont de hotărârea consiliului local privind măsurile necesare pentru buna gospodărire a municipiului.

Conform H.C.L. nr. 69/2014, persoanele fizice și asociaţiile de proprietari sunt obligate să se ocupe de întreţinerea şi curăţenia spaţiilor pe care le deţin, a anexelor gospodăreşti, a curţilor şi a împrejurimilor acestora. De asemena, trebuie executată curăţenia şi întreţinerea şanţurilor şi podeţelor, în zona imobilelor pe care le deţin sau le administrează. În respectivul HCL se menţionează că depozitarea reziduurilor menajere şi a gunoaielor se face numai în locurile special amenajate.

Pentru situaţiile când deşeurile, rezultate în urma curăţeniei de primăvară, nu pot fi depozitate în aceste locuri sau în containere, cetățenii sunt rugați să se adreseze S.C. Brantner Servicii Ecologice S.A. la nr. de telefon 0255 251 143 sau 0737 770 500.

Legea locală interzice depozitarea de deşeuri rezultate din construcţii şi demolări. Sancţiunea este cuprinsă între 500 şi 2500 de lei.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles