[FOTO] Campionatul Naţional de marş şi Cupa Măzăran, ediţia a doua, pentru seniori, tineret, juniori şi copii, au loc la Reşiţa

Mărşăluitorii din România îşi vor da întâlnire la Reşiţa, la finalul acestei săptămâni. Calendarul competiţional al Federaţiei Române de atletism programează Campionatul Naţional de marş, ediţia de iarnă.

Municipiul Reşiţa găzduieşte duminică, 20 martie, a 10-a ediţie consecutivă a Campionatului Naţional de marş pentru seniori, tineret, juniori şi copii, probe individuale și pe echipe. Sportivii vor fi premiați şi în cadrul celei de-a doua ediții a Cupei Măzăran la marș pe șosea.
Întrecerea se va desfăşura pe tradiţionalul traseu amenajat pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza- de la intersecţia cu strada Gratz până în Piaţa „Traian Vuia”, în parcul din Piaţa Universităţii „Eftimie Murgu”, acolo unde va avea loc şi festivitatea de premiere. Pe acest tronson, circulaţia rutieră va fi înreruptă începând cu ora 7:30, şi va fi redirecţionată prin cartierul Moroasa. Concursul va avea loc între orele 8:30 şi 14.
Directorul CS Universitatea Reşiţa, prof. Octavian Măzăran, antrenorul mărşăluitorilor reşiţeni, a spus că la Campionatul Naţional de marş pe şosea sunt aşteptaţi 150 de sportivi de la cluburi cu tradiţie în sportul românesc.

Cluburile CS Universitatea şi CSM Reşiţa vor fi reprezentate de 17 sportivi:
Echipe
Seniori (CSU): Marius Cocioran, Narcis Mihăilă, Florin Ştirbu
Seniori (CSM): Robert Laţcu, Doru Ursu, Atila Balog
Senioare (CSU): Mihaela Pușcașu, Alexandra Aichimoaei, Ana Rodean
Juniori 1 (CSU): Remus Rădoi, Alexandru Moţăţăianu, Adrian Poştoacă, Samuel Poliţă
Individual
Junioare 1 (CSU): Valentina Tincău, Lăcrămioara Căruceriu
Juniori 2 (CSU): Nicolas Gherghinescu
Junioare 2: Denisa Zota.

Campionatul Național de marș este organizat de Asociația Județeană de Atletism Caraș-Severin, împreună cu Federația Română de Atletism, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, Clubul Sportiv Universitatea Reșița, Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița, cu sprijinul Primăriei Reșița.
Radio România Reşiţa este principalul co-organizator.

Ordinea probelor și orele de start:
-10 km J1 masc. – ora 9.30
-10 km J2 masc. – ora 9.35
-3 km J3 fem. – ora 9.40
-10 km J1 fem. – ora 9.50
-5 km J3 masc. – ora 10.20
-20 km S+T fem. – ora 10.45
-5 km J2 fem. – ora 10.50
-20 km S+T masc. – ora 11.15
-2 km copile 1 fem. – ora 11.25
-3 km copii 1 masc. – ora 11.50.
(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles