Pugilistul reşiţean Alexandru Bibiricea a renunţat la activitatea competiţională

Clubul CSM Reşiţa pierde, în continuare, sportivi. Pugilistul Alexandru Bibiricea a renunţat la activitatea competiţională pentru a munci, clubul neputând să-i asigure un venit decent.

Unul dintre cei mai buni boxeri reşiţeni a decis să plece la lucru, în Germania, aşa cum au făcut-o în urmă cu câţiva ani şi alţi pugilişti de la CS Municipal. Este vorba despre campionii naţionali Ovidiu Berceanu, la categoria 49 de kg, şi Andrei Dragomir la categoria 52 de kg.

Pugilistul Alexandru Bibiricea a renunţat la activitatea competiţională după aproximativ 15 ani, ne-a declarat antrenorul George Radu. Acesta a atras atenţia în mai multe rânduri că lipsa investiţiilor în sport va conduce la asemenea situaţii, în care sportivii vor fi nevoiţi să-şi câştige existenţa şi vor renunţa la performanţă. La începutul lui 2016, în cantonamentul organizat în staţiunea Secu, Alexandru Bibiricea (categoria 75 kg) declara că va încerca să obţină, pentru al treilea an, medalia de aur la Cupa României, deşi are un adversar puternic, pe Bogdan Juratoni, de la Dinamo.

Citeşte aici

În aceste condiţii, clubul CSM Reşiţa va fi reprezentat la ediţia din acest an a Cupei României la box pentru seniori de un singur sportiv. Marian Ruţă va urca în ring în limitele categoriei 60 kg. Alexandru Bibiricea câştigase anul trecut medalia de aur la categoria 75 kg, în această competiţie. Cei doi pugilişti au fost incluşi în Topul celor mai buni sportivi ai judeţului Caraş-Severin, în 2015.

Cupa României la box pentru seniori se va desfăşura la Brăila în perioada22-26 martie. Calificările şi semifinalele se vor disputa între 22 şi 25 martie la Sala Sporturilor CSM Brăila. Finalele se vor desfăşura pe 26 martie începând cu ora 17.00 la Sala Polivalentă “Danubius”.

foto arhivă

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles