[AUDIO]Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului pe mâna angajaţilor. Responsabilul cu paza va asigura interimatul de luni

[UPDATE] Interimatul la Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului va fi preluat de luni, 21 martie de Ion Muntianu, actualul responsabil cu paza ariei protejate cărăşene. Acesta îl înlocuieşte pe fostul director delegat Sorin Bunda, care şi-a exprimat intenţia de a nu-şi mai continua activitatea în poziţia de conducere a parcului. După ce a coordonat activitatea timp de mai multe luni, îşi reia activitatea în cadrul Direcţiei silvice judeţene. “Rezolvarea este una temporară până la organizarea concursului pentru funcţia de director definitiv“, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul compartimentului parcuri de la nivelul RNP Romsilva, Mihai Dragoş.

Miercuri, 16 martie ora 15.00:

Actualul director delegat Sorin Bunda şi-a exprimat intenţia de a nu mai continua activitatea în poziţia de conducere a acestei arii protejate. Pentru rezolvarea acestei situaţii se va numi temporar unul dintre angajaţii administraţiei parcului, care va ocupa funcţia de director, până la organizarea concursului pentru stabilirea conducerii parcului. De săptămâna viitoare va începe derularea procedurii de selecţie a candidaţilor pentru această funcţie, se vor întocmi notele de justificare, va fi publicat anunţul în presă şi pe site-ul RNP Romsilva urmând a se clarifica această situaţie care din păcate nu a putut fi până în prezent rezolvată, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul compartimentului parcuri de la nivelul RNP Romsilva, Mihai Dragoş. Acesta a mai spus că situaţii similare au mai fost şi la alte parcuri din România, dar în cazul ariei protejate Semenic-Cheile Caraşului este “un caz extrem, iar situaţia una foarte exagerată“.

Vom reveni cu informaţii!

Miercuri, 16 martie ora 10.00:

Niciun candidat nu şi-a depus documentaţia nici de această dată pentru ocuparea funcţiei de director al Administraţiei Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului, spune directorul compartimentului parcuri de la nivelul RNP Romsilva Mihai Dragoş, examen ce trebuia să aibă loc astăzi. În acest caz directorul delegat Sorin Bunda va mai reprezenta interesele ariei protejate până vineri, 18 martie, dată la care se va întoarce la conducerea serviciului regenerări din cadrul Direcţiei silvice judeţene. Potrivit lui Mihai Dragoş momentan nu se ştie cine va conduce parcul cărăşan de la începutul săptămânii viitoare.

Reamintim că, pentru ocuparea acestei funcţii pot candida angajaţi ai RNP Romsilva cu o vechime de minimum 5 ani în activitatea depusă, care să aibă pregătire silvică, de ştiinţe ale naturii, biologie sau de protecţie a mediului. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: wikimapia.ro

Citeşte şi: Se caută director pentru Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului…! Planul de management îi ţine departe pe candidaţi

De același autor

Related Articles