Tânăr din Oţelu Roşu, prins la furat în Băile Herculane

Polițiștii stațiunii Băile Herculane au depistat în flagrant delict un tânăr de 25 ani, din Oțelu Roșu, în timp ce sustrăgea bunuri și bani din două autoturisme parcate pe raza localității.

În fapt, în jurul orei 00.20, bănuitul, prin forțarea portierei, respectiv spargerea geamului lateral, ar fi sustras din două autoturisme parcate în zona 7 Izvoare din Băile Herculane, mai multe bunuri și bani, cauzând un prejudiciu în valoare de 10.000 de lei.

Bunurile sustrase au fost recuperate de poliţişti și predate păgubiților.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

S-a procedat la reţinerea pentru 24 de ore a bănuitului, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Caraș-Severin.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a tânărului.

Pentru prevenirea furturilor din auto, poliţiştii recomandă :

Nu lăsaţi în autoturism la vedere detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare! Acestea reprezintă „o adevărată tentaţie” chiar şi pe timpul zilei, fiind o provocare pentru hoţi.

Nu lăsaţi autoturismul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente!

Închideţi complet toate geamurile! Un singur geam lăsat întredeschis poate să vă dea peste cap toate măsurile de precauţie luate.

Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.

Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

Nu-i invitaţi pe hoţi să vă spargă maşina, lăsând la vedere în maşină obiecte de valoare! Riscaţi să constataţi cu uimire cât de rapid acţionează aceştia, chiar şi ziua, în locuri aglomerate.

În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, nu atingeţi autoturismul, ci sesizaţi POLIŢIA, prin apelul de urgenţă 112!

De același autor

Related Articles