Simpozion Internaţional de Arheologie şi Istorie la Băile Herculane

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al Ministerului Culturii va organiza cea de-a XLII (42) – a ediţie a Simpozionului Internaţional de Arheologie şi Istorie In Memoriam Constantini Daicoviciu.

Tema din acest an a acestei manifestări este “VIAŢA DE DUPĂ … NAŞTERE, RĂZBOI, CĂSĂTORIE”.

Principalul scop al evenimentului este cel de a prezenta şi discuta ultimile cercetări asupra tematicii vieții de după naştere, război, căsătorie… şi de a sublinia aspectele evoluţiei istorice conform următoarelor domenii: arheologie, studii clasice şi istorie.

Simpozionul se va desfăşura în perioada 9 – 12 martie 2016, în stațiunea Băile Herculane. În cadrul evenimentului ştiinţific vor fi prezenţi un număr record de participanţi, istorici şi cercetători de la centre universitare din ţară şi din străinătate, precum Serbia, Franţa, Polonia, Bulgaria, Croaţia, Grecia și Kosovo alături de specialişti din muzee şi centre de cercetare din țară.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 10 martie 2016, ora 12.00, în incinta Hotelului Roman.

Prin numărul de participanţi şi prin valoarea comunicărilor, această manifestare este cea mai importantă reuniune ştiinţifică din partea de vest a ţării.

Radio Reşiţa este partener media al evenimentului.

afis simpozion 2016 A3Sursa foto: blogspot.com

(Hardy Cvoica)

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles