[AUDIO] Colectarea selectivă a deşeurilor este deficitară la nivelul judeţului Caraş-Severin

În mai puțin de 20% din localități, colectarea se realizează în mai multe fracţii, deși există această obligativitate încă din 2012. Comisarul Gheorghe Muntean, de la Garda de mediu, spune că cei mai harnici sunt locuitorii din mediul rural.

„O măsură lăudabilă este cea luată la nivel de comună unde au fost amenajate ţarcuri pentru colectarea PET-urilor. După darea în folosinţă a deponeului ecologic de la Lupac, operaţiunea de colectare selectivă va trebui făcută fie de operator, fie va fi aplicată o suprataxă pentru recuperarea deşeurilor refolosibile care vor ajunge pe deponeu”.

În toamna anului trecut, Consiliul Județean a distribuit primăriilor containerele pentru colectare selectivă, achiziționate în cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Caraș-Severin.” Este vorba de 3.300 de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor, cu o capacitate de 1,1 m.c., din care 1.274 pentru hârtie și carton, de culoare albastră, 1.251 pentru plastic și metal, de culoare galbenă, și 775 pentru sticlă, de culoare verde, precum și 16.800 de unități de compostare cu o capacitate de 220 l; opt containere pentru colectarea deșeurilor periculoase cu o capacitate de 6 m.c.; 21 de containere pentru colectarea deșeurilor voluminoase cu o capacitate de 15 mc; zece containere pentru colectarea deșeuri electrice și electronice, cu o capacitate de 30 m.c.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles