[AUDIO] Vremuri grele pentru pescarii sportivi! Taxele de autorizare ar putea fi majorate cu până la 5 ori

Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură intenţionează să scumpească de peste cinci ori taxele pentru pescuitul recreativ-sportiv. Nivelul actual al taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură este calculat la nivelul anului 2008 şi trebuie actualizat în conformitate cu importanţa economică şi socială a sectorului pescăresc, a precizat pentru Radio Reşiţa Tima Andrei – vicepreşedintele AJVPS Caraş-Severin.

În expunerea de motive pentru actul normativ se explică faptul că nivelul actual al taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură este „destul de scăzut“ şi trebuie actualizat în conformitate cu importanţa economică şi socială a sectorului pescăresc. Un alt motiv invocat este vizarea anuală a permiselor de pescuit recreativ – sportiv şi a licenţelor de pescuit şi taxarea corespunzătoare, conform legislaţiei în vigoare: „având în vedere faptul că permisele plastifiate au fost eliberate pentru o perioadă de opt ani“. Ca atare, Guvernul ar putea modifica taxele. Potrivit proiectului, la articolul 4, se specifică faptul că până acum, taxa pentru anumite categorii de persoane, de 30 lei pe an urmează să ajungă la 150 lei, iar pensionarii care până acum erau scutiţi de taxe ar urma să achite 100 de lei dacă Guvernul ar aproba proiectul. Elevii şi studenţii care până acum plăteau 10 lei ar putea achita de-asemenea 100 de lei. Singurii care nu vor plăti taxele de pescuit, nici dacă se aprobă amendamentul la Hotărârea de Guvern 1016/ 2008, sunt persoanele cu handicap şi veteranii de război, a mai spus Tima Andrei.

Federaţia Română de Pescuit Sportiv şi AGVPS şi-au desemnat reprezentanţii care vor purta de joi, 3 martie, discuţii la Ministerul mediului, apelor şi pădurilor pentru o posibilă remediere a situaţiei. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles