[AUDIO] Peste două milioane de români au probleme cu alcoolul, iar cifra este în creştere

Dependenţii de alcool din vestul ţării au slabe şanse să scape de acest viciu. Şi asta pentru că programele de sănătate au o eficienţă scăzută.

Alcoolul este un drog în stare lichidă, al cărui consum conduce în timp la dependenţă fizică şi psihică. Conform unui studiu dat recent publicităţii, 10% din populaţia României este dependentă de alcool. Media europeană este de 15 litri de alcool pe cap de locuitor, cifră pe care românii au depăşit-o cu o medie de 18,5 litri de acool pe locuitor, consumaţi într-un an. În vestul ţării există un singur centru de dezalcoolizare, însă şi acesta este ineficient, spune coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, subcomisar Sorin Andriţoi.

Sorin Andritoi 2

„S-a dovedit ştinţific că tratarea unui dependent de droguri durează între o lună şi 6 luni. O dezalcoolizare, în zona noastră, la spitalul din Jebel, nu ştiu dacă rezolvă problema. Acolo se asigură doar un tratament de o săptămână, două”.

Ministerul Sănătăţii susţine că 16% dintre români sunt consumatori obişnuiţi de alcool, iar peste două milioane au probleme cu alcoolul, cifra părând să fie în continuă creştere.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles