Juventus Torino face apel în cazul Mutu

Juventus TorinoCampioana Italiei, Juventus Torino, urmează să înainteze un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, după ce a fost condamnată să plătească, ‘în solidar’ cu clubul Livorno, aproximativ 21 milioane euro clubului Chelsea drept compensaţie pentru atacantul român Adrian Mutu, se precizează într-un articol publicat de site-ul GiveMeSport, citat de AGERPRES.

Juventus l-a angajat pe Mutu, în coproprietate cu Livorno, în ianuarie 2005, fără să plătească nicio sumă de transfer, după ce românul a fost concediat de Chelsea în urma unui test antidoping pozitiv la cocaină, în 2004. Londonezii l-au dat apoi în judecată pe Mutu pentru a obţine despăgubiri pentru ruperea contractului. Iniţial, FIFA hotărâse ca atacantul să achite despăgubirea către Chelsea, dar internaţionalul român a făcut apel.

După ce Mutu a semnat cu Juve, clubul londonez s-a adresat din nou FIFA, considerând că i se cuvine o sumă de transfer, însă forul internaţional a argumentat că responsabilitatea suportării costurilor îi revine jucătorului.

Livorno a asistat-o pe Juventus în transferul lui Mutu, în calitate de coproprietară a jucătorului, pentru a ajuta clubul torinez să evite legea referitoare la limitarea numărului de jucători din afara Uniunii Europene (organizaţie în care România a fost inclusă în 2007 – n.red).

Preşedintele lui Livorno, Aldo Spinelli, a precizat că tratează cu calm acest caz, pe care Juventus trebuie să îl rezolve.

‘Avem foarte puţin de-a face cu acest caz. Suntem calmi. Este problema avocaţilor lui Juventus şi Chelsea’, a declarat Spinelli pentru presa italiană.Sursa:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles