Ion Cristoiu – „Modificarea legii nu ar putea duce la rezolvarea problemelor TVR”
Aceştia din urmă ar trebui să renunţe să facă parte din partide sau din structurile de conducere ale organizaţiilor sindicale.
Articol editat de Mirabela Afronie, 25 februarie 2016, 10:00 / actualizat: 2 martie 2016, 11:16
Asist la spectacolul: hai să facem o lege care să reglementeze mai ales TVR-ul… Radioul, probabil că şi mergând bine, de fapt postul public, şi fiind şi într-un fel, nefiind în centrul ambiţiilor politicianiste, nu a fost chiar aşa ţinta tuturor legilor. Deci această lege este o nouă fantezie şi nu văd cum ar reglementa ea problema TVR, pentru că, vă repet, Radioul public îl ascult…
Din câte ştiu, am aflat, stă bine financiar şi pot să spun, ca jurnalist care nu face concesii nici măcar amicilor, nu am văzut niciun derapaj politic la Radio România Actualităţi. Mai ales aici, drept să spun, şi aici ar trebui să înveţe Televiziunea publică, Radio România Actualităţi acoperă foarte mult, urieşeşte ţara, şi mai ales partea aceasta socială, diversă a vieţii, nu… E preocupat postul public şi de politică, dar e preocupat mai ales de social. Deci, revenind, unu: legea este iar un nou proiect fantezist, iar marea problemă a TVR, pentru că despre asta discutăm, este impasul financiar. La ora actuală, nimeni, bizar, nu mai pune problema editorială la TVR, ceea ce e şi mai grav, înseamnă că nu mai contează aşa de mult din punct de vedere editorial.
Impasul financiar vine nu din faptul că nu avem un director general şi un preşedinte al consiliului de administraţie, după părerea mea această funcţie trebuie să rămână aceeaşi, preşedintele consiliului de administraţie şi director general, dar mai ales trebuie să fie, cel care este preşedinte şi director, să fie un cunoscător, nu spun excepţional ziarist, un foarte bun manager de presă, de televiziune.
Marea problemă a TVR o reprezintă managementul, felul în care cheltuielile se potrivesc cu banii. De exemplu, aceasta este marea problemă, consiliul ăla de administraţie niciodată nu am înţeles ce rol are, adică în afară de faptul că se încasează nişte bani… Deci eu cred că asta este marea problemă şi este o problemă care s-a mai pus şi în alte domenii.
Preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului, Georgică Severin, a depus o propunere legislativă, în regim de urgenţă, care prevede separarea funcţiei de preşedinte al consiliului de administraţie de cea de director general al SRR şi SRTv şi incompatibilităţi pentru membri ai consiliilor de administraţie.
Aceştia din urmă ar trebui să renunţe să facă parte din partide sau din structurile de conducere ale organizaţiilor sindicale.
Citeşte şi >> Javad Mottaghi : „ABU, cu adevărat preocupată de viitorul Radio România”