În Caraş-Severin se redeschid gropile ilegale de gunoi. Garda de mediu împarte amenzi

Comisarii Gărzii de Mediu din Caraș-Severin devin intransigenți și sancționează neregulile depistate în procesul de colectare şi depozitare a deşeurilor. Se ştie că problema gunoiului menajer din Caraş-Severin este una complicată şi fiecare administraţie locală trebuie să se descurce cum poate. A devenit şi mai complicată din această lună, de când a fost suspendat contractul cu depozitul de deşeuri din Vulcan. În ultimele 3 luni, comisarii de la mediu au depistat haldine clandestine, şi, prin urmare, s-au luat măsuri, spune directorul interimar Gheorghe Muntean.

Gheorghe Muntean

„S-au constatat pe raza localităţilor Bocşa şi Reşiţa depozite de deşeuri necontrolate. Unităţile administrativ teritoriale au fost sancţionate cu amendă contravenţională cuprinsă între 20 şi 40 de mii de lei, conform legii 211 din 2011 a gestiunii deşeurilor”.

Comisarul Muntean a menţionat că zilele următoare vor fi verificate şi celelalte unităţi administrative din judeţ. De amendă nu a scăpat nici operatorul SC Bratner Servicii Ecologice.

„A fost amendat cu suma de 40 de mii de lei pentru depozitarea în mod necontrolat a unor deşeuri pe amplasamentul SC Bratner Servicii Ecologice din Reşiţa”.

Gheorghe Muntean a mai precizat că stăm prost şi la colectarea selectivă a deşeurilor. În mai puțin de 20% din localităţile din Caraş-Severin se întâmplă acest lucru, deși există obligativitatea colectării selective, pe trei fracţii, încă din 2012.

(Sebastian Dragomir)

 

Cele mai citite

Related Articles