„Drumul Mătăsii” poate trece şi prin Timișoara

Reprezentanții comunității de afaceri timișene se vor întâlni astăzi cu ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Daulet BATRAȘEV. Aflat într-o vizită oficială în județul Timiș, diplomatul dorește să se adreseze firmelor interesate în a dezvolta relații de afaceri cu omologi din Kazahstan cât și pentru a explica conceptul de Drum al mătăsii. Întâlnirea va avea loc de la ora 16.00, la sediul Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș.

La începutul acestui an, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România a declarat că prioritățile pentru 2016 sunt dezvoltarea relațiilor economice bilaterale şi cooperarea dintre camerele de comerț din cele două țări, în sectoare specifice, cum ar fi transporturile şi telecomunicațiile, sectorul energetic și industriile adiacente.

Republica Kazahstan este cel mai important partener al României din Asia Centrală, schimburile comerciale dintre cele două state fiind, la nivelul lunii septembrie 2015, în valoare de 885,85 milioane euro. Exporturile României s‐au ridicat la valoarea de 35,89 milioane euro iar importurile la 849,96 milioane euro.

„Drumul Mătăsii” este un proiect care are rolul de a facilita relațiile comerciale dintre Europa și Asia, prin îmbunătățirea legăturilor politice și economice, dezvoltarea infrastructurii de transport și reducerea barierelor din calea comerțului și a investițiilor. România ar urma să fie una dintre ţările prin care va trece Drumul Mătăsii, conform celor mai recente planuri ale iniţiatorului acestui proiect, Guvernul chinez.

Republica Kazahstan ar putea să devină centru regional de tranzit pentru “noul drum al mătăsii”.

silk_road(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles