Accesul în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a fost restricţionat astăzi. La recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, conducerea unităţii medicale a luat această decizie pentru a preveni apariţia unor focare de viroze. Din această cauză, aparţinătorii bolnavilor au fost rugaţi să vină în vizită în altă zi, iar cei care au fost programaţi pentru consultaţii au fost mai întâi interogaţi de personalul de pază al spitalului.

La secţiile considerate “sensibile”, ATI Neonatologie, Pediatrie, Ginecologie, accesul este interzis. Încalzirea nefirească a vremii din ultimele zile a determinat creşterea riscului de a contacta viroze sau alte infecţii asemanatoare şi pentru pacienţii Spitalului Judeţean din Reşiţa.

Nu este exclus ca şi alte spitale din judeţ să adopte aceleaşi măsuri, deoarece Ministerul Sănătăţii a transmis o adresă Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, privind restricţionarea în această perioada a accesului vizitatorilor în toate unităţile spitaliceşti, pentru a preveni apariţia unor focare de viroze.

Starea de alerta ramâne activă pentru câteva zile, până când spitalul va primi o nouă informare de la DSP .În acest moment nu putem vorbi de o carantină ci doar de măsuri preventive pentru a proteja şi mai mult bolnavii internaţi în spital, ne-a declarat purtătorul de cuvânt Violeta Florea.

Daiana Roşca