Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a. Urmează simularea evaluării naţionale

Pe elevii de clasa a VIII-a îi așteaptă o săptămână grea. În 22-24 februarie este programată simularea evaluării naţionale, testele constând în două probe scrise, iar pentru şcolile cu predare în limba maternă – trei probe scrise. În 4 martie 2016 vor fi afişate rezultatele.

În 2015, rezultatele la simularea evaluării naţionale în judeţul Caraş-Severin au fost dezastruoase. Doar 36,3% dintre elevi au obținut medii peste 5, rezultate mai slabe fiind obţinute doar în judeţul Călăraşi. Copiii de clasa a VIII-a s-au descurcat cel mai bine la limba şi literatura română, aproape 60% au luat note peste 5. La matematică, doar puţin peste 19% dintre elevi au luat note peste 5.

Rezultatele de la simulare vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământul în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuate cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Cele mai citite

Related Articles