Turiştii sunt invitaţi la Festivalul Oamenilor de Zăpadă, un eveniment de Guinnes Book

Turiștii care vor urca, la acest sfârșit de săptămână, în stațiunea Straja, se vor putea bucura de Festivalul Oamenilor de Zăpadă, eveniment la care poate participa oricine dorește să-și pună imaginația la încercare.

Organizatorii vor premia toate creațiile turiștilor, de la oameni de zăpadă, până la diverse obiecte ce vor fi realizate de către participanți. Festivalul a pornit ca o încercare de a se realiza cel mai mare om de zăpadă din lume, ceea ce s-a şi întâmplat la prima ediţie. Recordul mondial nu a fost omologat pentru că la faţa locului n-a ajuns nici un reprezentant de la Guinnes Book.  Anul trecut, Festivalul Oamenilor de Zăpadă a adunat aproape 200 de exponate la care au lucrat ore în şir mai bine de 300 de turişti. Mexicani, autoturisme în mărime naturală numai bune de „dat” cheie, pitici ori animale sălbatice au fost exponate care au atras privirile turiştilor şi ale juriului.

În stațiune se află aproximativ 2.500 de turiști, iar numărul acestora va crește în următoarele zile la peste 3.000-3.500, potrivit estimărilor făcute de cabanieri.

Grosimea stratului de zăpadă de pe pârtiile din Straja este cuprinsă între 30 și 35 de centimetri și toate instalațiile de transport pe cablu sunt funcționale.

‘Calitatea pârtiilor este de vis, pe o scară de la 1 la 10 ele fiind cotate cu nota 9. Se poate schia pe toate pârtiile, cu excepția celei de pe Vârful Straja și a celei de sub telegondolă’, a declarat șeful Formației Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Salvamontiștii atrag atenția schiorilor să respecte câteva reguli de bază pentru evitarea accidentelor pe pârtii. Astfel, este interzisă oprirea schiorilor pe mijlocul pârtiei, iar schiorul din spate va trebui să-l protejeze pe cel din față. Accesul cu săniile pe pârtiile de schi este interzis.

AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles