Staţiunea Băile Herculane – prima opţiune a turiştilor

Comportamentul turiștilor români s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Astăzi, ei știu foarte bine ce își doresc și cât sunt dispuși să plătească atunci când aleg un hotel.

Un studiu recent arată că românii sunt atrași de hotelurile și resorturile din zonele montane, în special din regiunile Băile Herculane, Sovata, Bran și Poiana Brașov.

Baile Herculane iarnaAstfel, turiștii apreciază, în primul rând, zona SPA, confortul și preparatele culinare servite la restaurantele hotelurilor. În timp ce ospitalitatea personalului, aspectul camerelor și localizarea au contat mai puțin în alegerea unității de cazare preferate. Studiul, realizat de HotelGuru.ro, mai arată că prima opțiune este stațiunea Băile Herculane, unde turiștii beneficiază atât de spa, cât și de tratamente cu ape termale.

Cu toate acestea, analiștii din industria de turism spun că, dacă s-ar trage linie, Băile Herculane iese, fără excepție, între cele mai sărace în investiții. Paradoxal, stațiunea care altădată atrăgea cel mai mare număr de turiști, se poate lăuda astăzi doar cu două-trei hoteluri, insuficiente, însă, pentru potențialul pe care îl are.

bai-termale-baile-herculaneÎn această industrie, Herculane a fost întotdeauna comparată cu stațiunea Karlovy Vary (Cehia), care aduce anual încasări de sute de milioane de euro și este considerată una dintre „stelele balneare“ ale Europei. Cele două seamănă foarte mult, fiind singurele din Europa care au apă termală cu sulf coloidal și se află la aproximativ aceeaşi altitudine, cu acelaşi decor natural, străjuite de versanţi abrupţi. În plus, și arhitectura este asemănătoare, amândouă fiind dezvoltate în vremea Imperiului Austro-Ungar.

Citeşte pe aceeaşi temă:

Cele mai citite

Related Articles