[AUDIO] Sorin Bunda nu mai vrea la şefia Parcului Semenic-Cheile Caraşului. Cauza: planul de management elaborat “sub orice critică”

Noul director delegat al Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului, Sorin Bunda, fostul şef al serviciului reîmpădurire şi regenerare de la nivelul Direcţiei silvice judeţene nu va candida pentru un mandat definitiv la conducerea ariei protejate cărăşene, la examenul de post care urmează să aibă loc pe data de 24 februarie. Potrivit acestuia, motivul principal îl constituie planul de management, început din anul 2005 şi nedefinitivat încă.

În decursul a 11 ani acest plan a cunoscut 22 de variante de elaborare trimise şi retrimise comisiei RNP Romsilva realizate însă „sub orice critică”, a subliniat pentru Radio Reşiţa directorul compartimentului parcuri de la nivelul Regiei, Mihai Dragoş.

Sorin Bunda spune că nu există niciun interes din partea angajaţilor parcului, pe care îl reprezintă, în a elabora corect şi a definitiva aşa cum trebuie această documentaţie, extrem de importantă pentru promovarea ecoturismului în zonele tampon ale ariilor protejate din judeţul Caraş-Severin, una din strategiile propuse la preluarea interimatului.

Vă reamintim că, Sorin Bunda a preluat interimatul conducerii Administraţiei Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului la jumătatea lunii ianuarie 2016 şi va reprezenta interesele acestuia până la data de 16 martie, dacă la concursul de ocupare al postului de director nu se va prezenta nimeni. Menţionăm că la examen se pot prezenta candidaţi cu pregătire silvică sau economică sau ONG-uri de profil.

Citeşte pe aceeaşi temă: [AUDIO] Lege şi ordine în pădurile cărăşene. Şef nou la conducerea Administraţiei Parcului Naţional Semenic–Cheile Caraşului

(Hardy Cvoica)

1 COMENTARIU

  1. Gardu’ & leopardu’: nu Bunda spune că planul este sub orice critică, ci Dragoș. Bunda declară că planul este nedefinitivat. Ar fi mult, mult mai interesant de făcut o anchetă jurnalistică asupra acestor mari întârzieri în elaborarea planului, a cărui încheiere, culmea, era stipulată în contractul de administrare al Romsilva. Întrebați-l pe Dragoș de ce nu există până acum ghidul de administrare a pădurilor din ariile protejate (cerut de OUG 57/2007), de ce legile referitoare la ariile protejate au fost făcute parcă într-o tavernă din Palermo, strâmbe și incomplete. Și mai întrebați-vă cui convine perioada de provizorat (fără plan aprobat), în care în parc se poate face practic orice. În nici un caz angajaților parcului. Bunda ar face bine să-și pună angajații să facă dracului planul odată, iar Dragoș ar face mult mai bine să-i ajute – are toate pârghiile, chiar și pe acelea de-a influența facerea legilor. Cunoscătorii știu cum.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles