Steaua București este de departe cea mai iubită echipă din România

Steaua Bucureşti – cea mai simpatizata echipa de fotbal din Romania, conform sondajului realizat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic ​între 1 şi 4 februarie. Un roman din doi este sustinător al echipei bucureştene.

Steaua Bucureşti este de departe cea mai iubită echipă de fotbal din România, aproximativ 49% dintre români declarandu-şi adeziunea la culorile ros-albastre, faţă de numai 11% pentru Dinamo Bucuresti şi 6% pentru CFR Cluj şi Universitatea Craiova.
Echipa aflată în prezent pe primul loc, Astra Giurgiu, este simpatizată de doar 1% dintre români.

Steaua este preferata suporterilor români, indiferent de mediul de rezidenţă al acestora, de vârstă, sex sau de simpatiile politice.

Dinamo este simpatizata de un numar aproape dublu de bărbaţi, faţă de femei, precum şi de un număr mai mare de tineri (16% dintre cei de 18-34 de ani, faţă de doar 11% dintre cei de vârstă medie şi doar 7% dintre cei de peste 60 de ani). ​
De asemenea, Dinamo este simpatizată peste media sa în mediul rural. ​Pe regiuni, Steaua are scorul cel mai mare în Moldova (53%) în timp ce CFR Cluj, de exemplu, este simpatizată doar în Transilvania (18%). CFR Cluj este favorita votanţilor UDMR (peste jumătate dintre aceştia o susţin).
Universitatea Craiova este mai mult apreciata de votanţii stângii decât de cei ai dreptei, lucru valabil şi pentru Steaua. În schimb, printre susţinatorii Astrei, domina votanţii de dreapta.

Singurul loc în care intervin diferenţe majore este in cazul celor care votează UDMR, acolo unde echipa preferată, cu un procent de 59%, este CFR Cluj.

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles