Pantofi de drum lung pentru Festivalul “Scena ca o stradă”

Pregătirile sunt intense şi febrile pentru Festivalul Internaţional de teatru “Scena ca o stradă” care bate, bate la uşa Palatului Cultural din Reşiţa, fiindcă a început numărătoarea inversă până va bate gongul de începere a celei de-a II-a ediţii.

Totul trebuie să strălucească, de la lustră până la podea sau “scândura scenei”, reflectoare, decoruri, costume, loje, cabine de machiaj, băi, uşi, clanţe, e un du-te vino la Teatrul de Vest unde se pun la punct ultimele detalii pentru oaspeţi. Cei mai de seamă, spectatorii, desigur, beneficiarii de drept ai acestui maraton de teatru, pe care reşiţenii nu-l parcurg în fiecare zi. Vor fi 11 zile de festival, în perioada 15-25 februarie, în care cine şi-a cumpărat abonament poate viziona toate cele 22 de spectacole, dar poate, de asemenea, să împrumute altcuiva acest abonament, dacă nu poate veni într-o seară la un spectacol, întrucât nu sunt nominale. Dacă în 2015 “Scena ca o stradă” a avut caracterul unui festival naţional, în 2016 acesta a devenit internaţional, graţie creşterii notorietăţii şi valorii programului prezentat, a trupelor participante şi a spectacolelor. Vor juca, aşadar, pe scena reşiţeană trupe şi companii de teatru cunoscute din România dar şi din Croaţia, Republica Moldova, Serbia şi Austria, numărul invitaţilor şi al oamenilor de teatru, respectiv critici, selectori pentru alte festivaluri şi regizori, trecând de 400, potrivit declaraţiilor făcute azi în cadrul unei conferinţe de presă de directorul festivalului, Dan Mirea:

Eforturile Teatrului de Vest pentru organizarea la Reşiţa a celei de-a II-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru “Scena ca o stradă”, cel mai mare eveniment cultural din municipiul de pe Bârzava, au fost susţinute substanţial de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria şi Consiliul Local Reşiţa.

(Alexandra Gorghiu)

De același autor

Related Articles