Sala de sport din Zrenianin va fi modernizată cu fonduri europene

Reconstrucția și reamenajarea actualei săli se va face în cadrul Proiectului transfrontalier „Centrul Expozițional BANAT”. Acesta este coordonat de Primăria Orașului Zrenjanin şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în calitate de partener. Proiectul este finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia şi are o durată de implementare de 12 luni.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea competitivităţii economiei în zona de frontieră România-Serbia prin: îmbunătățirea competitivității regiunii Banatului pentru a deveni lider al dezvoltării economice şi îmbunătățirea structurii economice regionale prin intermediul unui centru expozițional regional.

În cadrul proiectului, vor fi derulate următoarele activități: reconstrucția și reamenajarea actualei săli de sport din Zrenianin unde se organizează în prezent expozițiile; elaborarea unui studiu de fezabilitate privind oportunitatea construirii de centre expoziționale în   parcurile industriale; derularea campaniei de promovare și atragere de expozanți și vizitatori în noul spațiu Centru Expozițional „BANAT”.

Proiectul se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, camerelor de comerț, populației din regiunea transfrontalieră România-Serbia, din cele două țări și din țările învecinate.

(Sebastian Dragomir)

 

Cele mai citite

Related Articles