Accident unic în istorie: un şofer a murit lovit de un meteorit

Caz surprinzător în India. Autorităţile au demarat o anchetă, după ce un bărbat ar fi murit din cauza unei explozii provocată de o piatră venită din spaţiu. Se pare că ar fi vorba de un meteorit.

Tragedia a avut loc în oraşul Vellore, lânga clădirea unei facultăţi de inginerie, iar victima, în vârstă de 40 de ani, identificată drept Kamaraj, era şoferul de autobuz al instituţiei de învăţământ şi tocmai se răcorea la cişmeaua din curte când s-a produs deflagraţia, potrivit libertatea.ro.

Explozia a spart geamurile cladirii, a rănit un student şi alţi doi angajaţi ai facultăţii şi a produs un crater adânc de 1,5 metri şi cu diametrul de 60 de centimetri, în care s-a găsit un mic fragment mineral, ce cântăreşte doar 11 grame. Acum, autorităţile încearcă să afle dacă obiectul a fost un meteorit sau o bucată de deşeu spaţial. Poliţia a recuperat o bucată după coliziune, care va fi analizată de un cercetător de la Institutul Indian de Astrofizică. Dacă se va confirmă că bărbatul a fost ucis de un fragment al unui corp ceresc ce a căzut pe Pămânţ decesul ar fi primul cunoscut ca fiind provocat de un meteorit. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au însă dubii ca meteoritul a fost cauza morţii, deoarece şansele ca o astfel de tragedie să se petreacă sunt de 1 la 250.000. Potrivit NASA, în ultimul mileniu nu s-a înregistrat niciodata un astfel de deces. Singurele cazuri cunoscute apar în vechile cronici chineze şi este foarte posibil sa fie legende.

De același autor

Related Articles