Incendiu devastator la Ocna de Fier

Coşurile de fum neîntreţinute corespunzător sunt în continuare una din principalele cauze a producerii incendiilor la gospodăriile din Caraş-Severin. Trei familii din Ocna de Fier au rămas noaptea trecută fără un acoperiş deasupra capului.

Timp de aproximativ cinci ore, pompierii au intervenit, pentru lichidarea incendiului. Purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Anca Balint spune că a fost o misiune dificilă şi că incendiul putea fi evitat. „Peste 20 de pompieri din cadrul Detaşamentului Reşiţa, împreună cu 15 cetăţeni, dintre care 10 membri ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă local, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în Ocna de Fier. La momentul sosirii la faţa locului, în jurul orei 01:10, s-a constatat faptul că incendiul afectase deja trei gospodării şi ameninţa locuinţele învecinate. În câteva minute pompierii au reuşit să izoleze incendiul, prevenind astfel extinderea şi la alte construcţii, după care au acţionat pentru stingere. A fost o misiune dificilă pentru că alimentarea cu apă s-a făcut din râul care străbate comuna. În Ocna de Fier nu există reţea de hidranţi. Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost izolarea termică defectuoasă a coşului de evacuare a fumului faţă de materialele combustibile din apropiere”, precizat plutonier major Anca Balint.

În cele din urmă, focul de la Ocna de Fier a fost stins. Nu s-au înregistrat victime, dar valoarea estimată a pagubelor se situează în jurul sumei de 50.000 lei. La sfârşitul săptămânii trecute, pompierii militari s-au mai confruntat cu alte două incendii similare, la Oraviţa şi Moldova Nouă.

(Sebastian Dragomir)

 

Cele mai citite

Related Articles