Secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa sunt pregătite să-şi întâmpine pacienţii în condiţii de 5 stele. Saloanele şi grupurile sanitare au fost renovate complet, iar investiţiile nu se opresc aici,  a declarat şeful Secţiei de Obstetrică Ginecologie, Florea Borţun. Aspectul este mult mai primitor şi noile dotări sunt esenţiale pentru desfăşurarea cât mai eficientă a activităţii. În plus aceste două secții de la Reşiţa pot fi comparate cu alte secţii moderne din ţară fără nicio problemă.

 hghgMaternitatea are 30 de paturi, iar 22 sunt în sistem de rooming-in, adică nou-născutul şi mama sunt îngrijiţi în aceiaşi încăpere. Condiţiile bune de aici le-au surprins până şi pe mămici. Acestea nu regretă că nu au născut într-un spital universitar, precum cel din Timişoara deoarece aici nu le lipseşte nimic, ne-au declarat mămicile fericite, că în sfârşit s-a schimbat ceva şi în Reşiţa. ghhgh

La secţia de ginecologie sunt disponibile 57 de paturi, la neonatologie 30, iar la terapie intensivă, pentru nou născuți există 5 paturi. Investiţiile continuă, în acest an şi cele 2 săli de naşteri vor fi renovate, dar pentru asta unitatea mai are nevoie de 100 de mii euro, bani pe care speră să-i primească de la Consiliul Judeţean.

 

Daiana Roşca

 

1 COMENTARIU

  1. Domnul dr Bortun este unul dintre cei mai buni medici si un om extraordinar. Am născut la Resita cu dl. doctor , desi puteam sa nasc la Timișoara in clinică privată, am fost tratată ca o regină si nu regret o secundă ca am facut această alegere. Mulțumesc ?

Comentariile sunt închise.