Pentru un sfârşit de săptămână relaxant, Radio România Reşiţa vă invită la teatru.

Duminică, 7 februarie 2016,Teatrul de Vest Reşiţa prezintă, la Palatul Cultural, de la ora 11.00 spectacolul pentru copii “Fetiţa cu chibriturile” după Basmul lui Hans Christian Andersen.

Fetiţa cu chibrituri este cel mai trist basm al lui Hans Christian Andersen. Cu toate acestea, este şi unul dintre cele mai frumoase. Unii vor spune ca povestea este tristă pentru un copil. Au dreptate, dar în acelaşi timp ei pot învaţa multe: vor afla ca exista şi această latura a lumii, ca nu totul e veselie şi ca există copii mult mai defavorizaţi decât ei. Astfel, nu vor fi şocaţi mai târziu, când se vor întâlni în realitate cu asemenea aspecte.

Fetiţa cu chibrituri este un basm valoros pentru faptul ca ne invită să reflectăm la aspecte importante ale vieţii; este mai mult decât o simpla poveste.Din distribuţie fac parte actorii: Ana-Maria Cizler, Dan Mirea, Marius Tudor, Sorin Fruntelată, Mihaela Winter, Florin Ruicu, Camelia Ghinea, Florin Ibraşi, Ricardo Lengyel, Alina Constantin.

Duminică de la ora 19.00 iubitorii de artă sunt aşteptaţi la spectacolul “Gunoierul” de Mimi Brănescu. Regia artistică este semnată de Iulian Ursulescu, iar scenografia este realizată de Florica Zamfira. Din distribuţie fac parte actorii:Dan Mirea, Florin Ruicu, Ana-Maria Cizler şi Marius Tudor

Daiana Roşca