HC Adrian Petrea rămâne în careul de aşi după victoria cu Energia Tg. Jiu

HC Adrian Petrea a câştigat joi seara, 4 februarie, meciul din etapa a 18-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Echipa de handbal de Ligă Naţională HC Adrian Petrea a dispus joi seara, în faţa propriilor suporteri, cu 29-24 (13-11) de ACS Energia Târgu Jiu. Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Trifkovic cu 9 goluri.

Adrian Petrea si Mihai Huta handbalFostul internaţional Adrian Petrea a declarat la final: „Ne-am așteptat la un meci greu, cum a și fost de altfel. Am studiat echipa din Târgu Jiu, care are în componență jucători valoroși, cu experiență și am încercat pe cât posibil să anihilăm forța lor de aruncare de afară. Și ne-a reușit, datorită agresivității și apărătorilor care s-au apărat la Țuțu și Acatrinei și nu le-au dat posibilitatea să vină în elan, să-și facă pașii și să arunce liber la poartă. Pe de altă parte, vreau să felicit determinarea și ambiția echipei noastre, pentru că în seara asta a arătat ca o familie și a câștigat meciul. Mulțumim publicului prezent în sală, care întotdeauna este atuul nostru principal. Îi așteptăm în continuare pe suporteri la meciuri, îi așteptăm și duminică la meciul cu Turda. Noi vom face tot ce e posibil pentru a le oferi un spectacol.“

Pivotul Mihai Huta a spus că echipa şi-a îndeplinit obiectivul: „A fost un meci greu, pentru care ne-am antrenat intens, după cum se ştie pe unde am putut. Am fost concentraţi, am jucat ca o familie şi pot să spun că ne-am îndeplinit obiectivul propus.”

La rândul său, antrenorul oaspeţilor, Bozo Rudic, l-a felicitat pe Adrian Petrea pentruBozo Rudic antrenor handbal atitudinea jucătorilor săi, pentru atitudinea pe care o afişează pe tot parcursul unui meci: „Vreau să-l felicit pe Adi. Sincer. Am văzut mai multe meciuri ale echipei şi îi admir pe jucători că se bat 60 minute. Este o echipă care nu cedează şi pentru asta îi admir. Pe de altă parte, în echipa mea am doi jucători care au experienţă, dar nu au făcut ce am cerut de la ei. Nu sunt mulţumit. În prima repriză apărarea a fost destul de bună, dar în repriza a doua am cedat.”

Handbaliştii antrenaţi de Adrian Petrea au jucat joi seara, în faţa a o mie de spectatori. A fost prima partidă cu public după tragedia de la Colectiv, deoarece Sala Polivalentă nu a avut avizul ISU. După victoria de joi seara, reşiţenii se menţin pe locul 4 în clasament cu 34 de puncte. HC Adrian Petrea are programat următorul meci duminică, de la ora 17, cu Potaissa Turda, tot pe teren propriu.

Au evoluat echipele:

HC Adrian Petrea: Tevzadze, Drăghici – Trifkovic (9 goluri), Vaidasigan (5), Lela (3), Dospinescu (3), Ignat (2), Bahan (2), Heimbach (1), Huta (1), Popovici (1), Rohozneanu (1), Pîrvan (1), Pîrîianu, Rugaci, Starchenko. Antrenor: Adrian Petrea.

Energia Tg. Jiu: Șelaru, Bucătaru – Nistor (6), Giotoiu (4), Țuțu (3), Păunică (3), Tîrzioru (2), Mănescu (2), Bejinariu (1), Pralica (1), Stoica (1), Acatrinei (1), Șoldănescu, Iancu, Enache, Mledenciu. Antrenor: Bozo Rudic.

(Adina Niţă)

Articolul precedent
Articolul următor

De același autor

Related Articles