Amendaţi pentru condițiile insalubre din spital: mucegai şi rugină

Spitalul Municipal “D. Teodor Andrei” din Lugoj a fost sancționat cu o amendă de 5.000 de lei, în urma controalelor efectuate recent de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș, care au descoperit mai multe nereguli la nivelul unității medicale.

Printre acestea se numără condițiile insalubre precum mucegaiul, rugina și igiena precară, cele mai grave abateri fiind la secția de ginecologie. Amenda vine la un an de la ultima sancțiune, din februarie 2015, când instituția sanitară lugojeană a fost amendată cu suma de 5.000 de lei, pentru nerespectarea lucrărilor periodice de reparații, igienizare și instalații sanitare impuse de legislația în vigoare. Conform purtătorului de cuvânt al DSP, Dana Șpac, au fost constatate nereguli la grupurile sanitare, dar și probleme cu infiltrații la structura clădirii. Un alt aspect ce a dus la aplicarea amenzii a fost aprovizionarea cu materiale dezinfectante și de igienă personală la toate grupurile sanitare. Managerul instituției medicale lugojene, Florin Voichescu susține că se vor lua măsuri și se vor remedia problemele de curățenie și igienizare.

Momentan au fost dispuse măsuri imediate, fiind emise avertismente scrise în direcția personalului desemnat să asigure igiena și bunul mers al secțiilor spitalului. (Ion Moldovan)

Cele mai citite

Related Articles