Alexandru Holecz, pasiune și eleganță pe ringul de dans

Povestea dansatorului și antrenorului de dans sportiv, Alexandru Holecz a început acum 15 ani. Deși are 32 de ani acesta a reușit să se impună la nivel național, dar și internațional. La Reșița este preşedintele Clubului Sportiv Mystic din oraș, unde se ocupă de pregătirea a zeci de copii și tineri, pe care reușește să-i atragă spre ringul de dans, dar mai ales să-i mențină în sală. Până anul trecut a fost activ și ca sportiv, iar împreună cu partenera sa Lavinia Luchian a cucerit trei ani la rând titlul de campion al României la secțiunile standard și latino. În 2014 au obținut bronzul la Campionatele României, iar anul trecut a înregistrat cel mai bun rezultat din cariera de sportiv–vicecampion al României la zece dansuri.

De la jumătatea anului trecut este doar antrenor și se ocupă exclusiv de membrii clubului Mystic, iar de câțiva ani eforturile lor sunt încununate de succes. Încă de la primele naționale sportivii săi au cucerit medalii de aur, au fost multipli finaliști la naționale, iar în 2014 clubul pe care-l coordonează a obținut locul II în topul celor mai bune din țara noastră. Anul 2015 a fost unul prolific și prin prisma rezultatelor obținute de reșițeni peste granițele țării, reușite despre care Alexandru Holecz afirmă: ” sunt rezultate la care eu nu visam, ținând cont de eforturile financiare și știm că dansul sportiv impune anumite costuri și standard”.

Elevii săi îl consideră pe Alex un idol, dar înainte de toate este cel mai bun prieten al lor.

 

Alexandru Holecz: Pentru mine totul se rezumă la PASIUNE. Cred cu tărie în maxima: “Fă ceea ce-ţi place cu adevărat şi nu vei mai munci nicio zi din viaţa ta!”

Povestea o puteți asculta la Radio Reșița pe 105,6 FM, vineri 05.02 după ora 22

De același autor

Related Articles