[AUDIO] Rectorul Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa contestat de unul dintre candidaţi

La Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa s-a schimbat rectorul, scandalurile şi nemulţumirile însă continuă. Rezultatul votului din 3 februarie a fost unul tranşant, în preferinţele persoanelor cu drept de vot de la UEM Reşiţa aflându-se economistul Venera Manciu.

Oficializarea votului alegerilor pentru desemnarea noului rector al universității reșițene s-a decis în culise, deoarece scrutinul a fost contestat de unul dintre candidați, chiar înainte de a se introduce buletinele de vot în urnă. Este vorba de prof. univ. dr. ing. Eugen Răduca – directorul Departamentului de energie electrică şi informatică din cadrul UEM care a contestat dreptul de vot al reprezentanților studenților din structurile colective de conducere, pe care îi bănuiește că nu au jucat corect:

Săptămâna trecută am fost abordat de mai multe persoane, unele de mare credibilitate, cu scopul de a mă anunţa că alegerile din UEM Reşiţa nu vor fi corecte. La început i-am invitat pe aceştia să se adreseze celor care se ocupă cu astfel de probleme, apoi am depus totuşi la Biroul electoral al universităţii o solicitare care cuprinde următoarele: ca urmare obţinerii mai multor informaţii, prin prezenta contest că toate persoanele înscrise pe listele de vot, nominalizate pe site-urile UEMR, îndeplinesc condiţiile legale pentru a participa la vot, în acord cu Legea Educaţiei. Prin urmare, solicit în timp util documentele prin care aceste persoane au fost înscrise în listele de alegători. Pentru cadre didactice certificarea calităţii de titular, iar pentru studenţi regulament, metodologie, listele de alegători semnate, procese verbale etc. După mai multe tergiversări am primit documente despre cadrele didactice titulare, dar nu şi despre studenţi, nicimăcar acum după ce s-au încheiat alegerile.

Singurul motiv pentru care am introdus această contestaţie este aceea că nu trebuie să se accepte nereguli tocmai în instituţia noastră. (n.r. UEMR)”, a declarat pentru Radio Reşiţa, prof. univ. dr. ing. Eugen Răduca.        

Vă reamintim că, rezultatul votului de miercuri, 3 februarie 2016 a fost unul tranşant, în preferinţele persoanelor cu drept de vot de la UEM Reşiţa aflându-se economistul Venera Manciu, care a obţinut 56 de voturi din cele 97 valabil exprimate, întrunind 56,73% din sufragii. Pe locul al doilea s-a situat prof. univ. Sava Ianici, cu 26 de voturi, iar pe cel de-al treilea, cu 15 voturi, profesorul universitar Eugen Răduca. (Hardy Cvoica)

2 COMENTARII

  1. Pe domnul Raduca nu il intreaba nimeni cum a abordat dumnealui pe alti studenti in ceea ce priveste lucrarile de licenta cu scopul de a le finaliza in baza unei sume modice, cand aud vorbind despre nereguli la UEMR mi se face greata!:)))

    • ca să nu iasă cu cârcoteli, aş propune să-l întrebaţi dumneavoastră pe domnul Răduca, că tot ştiţi, cum stau lucrurile… zic

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles