Aşteptarea ucide: Închisoare cu executare pentru profesorii şpăgari sau …?

Curtea de Apel Timişoara a amânat pentru data de 2 martie sentinţa în dosarul de mită şi trafic de influenţă de la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa.

Dosarul profesorilor şpăgari de la Universitatea “Eftimie Murgu”, în care sunt implicate mai multe cadre universitare, a ţinut mult timp prima pagină a ziarelor. Acuzaţii grave precum luare de mită şi trafic de influenţă au pătat din nou numele instituţiei de învăţământ superior, având în vedere situaţia dificilă prin care trece.

Astfel, fostul prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Sociale, Florin Franţ, condamnat iniţial de Tribunalul Caraş-Severin la 2 ani de închisoare cu executare mai are de aşteptat până să afle decizia finală. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată

Emoţii şi pentru profesoara Irina Oriol, care în primă instanţă a primit 3  ani şi 10  luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, dar şi pentru Ruxana Ghiţă, care a primit 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare. Sentinţa se poate modifica în urma recursului şi pentru profesorul  Mihai Vişan, condamnat pentru luare de mită la 2 ani şi jumătate, însă cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de trei ani.

Vă reamintim că la începutul lunii iulie au avut loc percheziţii la Universitatea „Eftimie Murgu”, fiind verificate cabinetele mai multor profesori, suspectaţi că au luat mită de la studenţi pentru a promova examenele, dar şi că au vândut lucrări de licenţă susţinute anii trecuţi.

De același autor

Related Articles