Atleţii de la CS Universitatea Reşiţa şi CSS Caransebeş au debutat în noul sezon indoor

Sezonul atletic oficial a debutat cu prima etapă a Campionatului Naţional indoor, desfăşurată în Sala din Complexul bucureştean „Lia Manoliu”, în perioada 29-31 ianuarie. Reprezentanţii cluburilor CS Universitatea Reşiţa şi CSS Caransebeş au obţinut rezultate notabile.

Atletul Ionuţ Betej, de la clubul CS Universitatea Reşiţa, a urcat de două ori pe podium. El s-a impus la 1500 m cu timpul de 3min 55sec 85sut, şi la 3000 m în 8min 24sec 98 sut.

La întrecerile de la Bucureşti au participat şi atleţii de la CSS Caransebeş. La 1500 m, Loredana Cimpoieru a alergat un timp foarte bun, după cum a declarat antrenorul Cristian Dragomir, 4min 33sec 16sut. Acest timp înseamnă a treia performanţă mondială, până la acest moment, la nivelul cadeţilor, iar în România este prima performanţă, şi în clasamentul seniorilor este pe locul 5. Astfel, Loredana Cimpoieru şi-a reconfirmat baremul de participare pentru Campionatele Europene de cadeţi de la Tbilisi.

În aceeaşi probă, 1500 m, Karina Tămăşilă, a terminat în 4min 51sec 96sut şi este a patra în clasamentul junioarelor. „Este o performanţă bună şi pentru ea, dar putea fi mai bine dacă nu greşea tactic începutul de cursă”, a precizat antrenorul emerit, Cristian Dragomir.

Şi Andrei Mirea s-a comportat bine la proba de 3000 m pe care a încheiat-o în 9min 10sec 09sut, fiind pe locul 4 în ierarhia juniorilor.

Nicoleta Cimpoieru a concurat la 800 m pe care a încheiat-o în 2min 24sec 66sut, un rezultat mulţumitor, dar nu ceea ce dorea antrenorul Dragomir. Cu acest timp, Nicoleta Cimpoieru deţine, şi ea, a patra performanţă naţională.

Loredana Cimpoieru a mai alergat pe distanţa de 800 m, pe care a parcurs-o în 2min 17sec 31sut.

„Începutul de an a fost fructuos şi foarte bun, pentru noi, cei de la CSS Caransebeş şi sper că şi în sezonul de sală vom lua medalii, chiar dacă acesta este puţin atipic pentru noi, deoarece facem antrenamente în aer liber pe tot parcursul anului”, a concluzionat antrenorul emerit Cristian Dragomir.

sursa foto: facebook

(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles