[FOTO] Drumul Reşiţa – Secu sau drumul care duce direct la service

Drumul care face legătura între municipiul Reşiţa şi zona turistică Secu va fi în sfârşit reabilitat.

Tronsonul se află într-o stare degradabilă. Acesta s-a aflat ba în administrarea Consiliului Judeţean, ba a Primăriei Reşiţa şi a fost întreţinut prin intervenţii minime, devenind aproape impracticabil.  Anul trecut, modernizarea drumului a fost admisă la finanţare în Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi presupune o investiţie totală de aproape 15 milioane de lei.

Lucrările au fost scoase la licitaţie la sfârşitul anului trecut, iar în prezent se evaluează ofertele – spune viceprimarul Ioan Crina:

Drumul de la Secu este pe masă la mine. Dacă nu vor fi contestaţii, aşa cum am promis lucrările vor începe în martie.

Până acum, pe acest drum au fost efectuate lucrări în valoare de 200.000 de lei, bani proveniţi de la Guvern. Dacă lucrările vor începe în martie, drumarii mai au la dispoziţie 7 luni pentru a încheia reabilitarea, conform proiectului.

Drumul duce spre staţiunea Secu, care mulţi ani a fost dată uitării… a fost la un pas să devină încă o amintire, aşa cum s-a întâmplat cu multe alte obiective.

Din fericire, lucrurile au luat altă turnură şi zona ar putea redeveni un punct de atracţie, cum a fost cu mai bine de 10 ani în urmă. Pe vremuri nu exista persoană care să nu meargă  la „Şură“.

Ajuns în stare avansată de degradare, platoul Secu a fost concesionat de municipalitate unui investitor privaţ care are la dispoziţie 7 ani pentru a o moderniza.  Până acum a fost împrejmuit terenul, defrişată vegetaţia, reabilitate pontoanele, a fost amenajat un loc de recreere. În următorii ani se vor achiziţiona un topogan de apă, hidrobicilete şi bărci, se vor construi locuri de cazare, piscine şi un teren de minifotbal.

Staţiunea Secu se află în aval de Văliug întinzându-se pe partea stângă a lacului de acumulare Secu la o altitudine de 280m într-o zonă de dealuri împîdurite. Dispune de hoteluri, restaurante, vile, căsuţe de vacanţă… sau mai bine zis existau. În ultima perioadă, o parte au fost lăsate de izbelişte arătând deplorabil.

De același autor

Related Articles