E greu să găseşti omul potrivit pentru locul potrivit

E greu să găseşti omul potrivit pentru locul potrivit, loc în care o persoană să poată pună în valoare toate abilităţile de care dă dovadă. De regulă numirile se fac pe bază de apartenenţă la un grup politic, de afaceri, de rudenie, de prietenie şi mai puţin pe criterii de competenţă, profesionalism, valoare, pricepere. Putem vorbi de meritocraţie într-o ţară în care nu există domeniu de activitate în care DNA-ul să nu fi intrat puţin la scuturat mizeria. Despre omul nepotrivit în locul potrivit, Dan Agache a discutat astăzi,  pe 105,6 Fm la Ascultă cum te ascult.

1 COMENTARIU

  1. Problema ridicată de dvs, poate fi soluționată numai în contextul mai larg al unei schimbări fundamentale a sistemului politic și social, adică prin depășirea stadiului actual – perestroika/ glasnost – și trecerea la un nou nivel, la o democrație autentică. Instrumentul există și ne este la îndemină: o nouă Constituție pentru România, ale cărei principii să stea la temelia schimbării.
    La nivel declarativ, în ultimii 2-3 ani, şi politicienii şi societatea civilă se tot pronunţă pentru necesitatea schimbării Constituţiei dar fără rezultate concrete; dezbaterile şi cele 6 proiecte propuse pentru revizuire fiind de regulă, incomplete, neserioase, superficiale şi, mai ales nefinalizate.
    Cum ar suna, de exemplu, într-un preambul sau într-o expunere de motive a unui proiect de Constituție, următorul text:
    […] Actuala reformă constituţională trebuie să creeze cadrul necesar pentru: limitarea accesului la funcții și demnități publice a persoanelor nepotrivite, limitarea puterii politicienilor, reprofesionalizarea autorităților și instituțiilor publice, creșterea și efectivizarea suveranității directe exercitate de cetățeni, clarificarea regimului politic, funcţionalizarea separaţiei puterilor în stat.[…]?
    Interesant nu? Credeți că ar interesa pe cineva?!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles