Şomajul în Lugoj a scăzut considerabil

Municipiul Lugoj şi-a redus în ultimele luni şomajul cu mai mult de 50 de procente. Numărul şomerilor a început să scadă foarte mult în ultimii ani, odată cu dezvoltarea platformei industriale de pe drumul Tapiei.

Şomajul în municipiul de pe Timiş scade constant în fiecare an. Dacă în 2009, erau înregistrate aproximativ 3000 de dosare de şomaj, în prima parte a anului trecuţ procentul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă era de doar 2%, iar în toamna lui 2015, numărul dosarelor a ajuns undeva între 500 si 600 (mai putin de 2%).

Odată cu demararea, spre sfârşitul lui 2015 a proiectului logistic la ieşirea din Lugoj, vis-a-vis de fostul Liceu Agricol, rata şomajului în Lugoj la începutul noului an a scăzut la jumătate faţă de 2015. Centrul logistic aflat în construcţie lângă Coştei va încadra peste 100 de oameni, alte câteva sute urmând să fie angajaţi la încă un mare retailer, care va începe să construiască un magazin, pe strada Timişoarei, lângă unitatea militară de artilerie, dar şi la centrul comercial care va lua locul fostei întreprinderi IURT. Chiar dacă problema locurilor de muncă în Lugoj a fost rezolvată, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre nivelul veniturilor angajaţilor, care în mare parte sunt remuneraţi cu salariul minim pe economie.

(Ion Moldovan)

Cele mai citite

Related Articles