Silviu Adămuţ este noul şef al ADR Vest, după ce Sorin Maxim s-a alăturat guvernului Cioloş

Silviu Adămuţ este noul director general interimar al Agenţiei de Dezvoltare Regională Vesţ după ce fostul director, Sorin Maxim, a fost numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Voi depune toate eforturile ca să respectăm în continuare aceiaşi parametri şi să avem aceleaşi rezultate. Se lucrează la ghidurile specifice, urmând lansările pe diferite domenii şi axe prioritare, a declarat Silviu Adămuţ.

Silviu Adămuţ a fost director al Direcţiei de Implementare a Programului Operaţional Regional şi şeful Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

***

Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, va ocupa funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la solicitarea vicepremierului Vasile Dâncu, pentru un mandat limitat, pe componenta de dezvoltare regională şi cooperare transfrontalieră.

Sorin Maxim a declarat pentru Radio România Reşiţa că:” probabil mandatul meu va începe săptămâna viitoare, şi voi încerca să aduc cât pot din zona de dezvoltare regională în cadrul ministerului. Componenta este strict legată, în mare parte, de programul pe care noi îl gestionăm, Programul Operaţional Regional, care este un program foarte amplu şi complex, şi mare ca şi consistenţă, plus gestionarea celor 5 programe de pe graniţele externe ale României: Ungaria, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina.

Nu am primit încă un mandat din partea domnului ministru, probabil că săptămâna viitoare voi şti exact care sunt atribuţiile mele ca şi secretar de stat“.

În ceea ce priveşte şefia la ADR Vest, Sorin Maxim ne-a declarat: “Consiliul pentru Dezvoltare Regională va decide, joi, noul director. Va fi un director interimar pentru că eu îmi voi suspenda postul conform legislaţiei în vigoare şi probabil va fi un coleg care are expertiză tehnică . Îmi propun ca lucrurile să meargă, cel puţin, la fel de bine ca şi până acum, în ideea în care nu voi neglija, să spunem, activitatea agenţiei pentru că programul este în curs de lansare la noi în regiune şi îmi doresc ca şi regiunea noastră să aibe proiecte bune şi să fie finanţate cât mai multe“.

Sorin Maxim:

 

Alina Bradaci

Cele mai citite

Related Articles