Sute de jandarmi au descins astăzi la Universitatea de Vest din Timişoara

Timişorenii care au circulat astăzi pe bulevardul Vasile Pârvan, între Politehnică şi podul Michelangelo, au observat numeroase autospeciale ale jandarmeriei şi o mobilizare importantă de forţe. Practic, la Universitate au fost prezenţi reprezentanţi ai tuturor structurilor din Ministerul Afacerilor Interne şi nu numai. În Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara, a avut loc evaluarea rezultatelor obţinute de către jandarmii timişoreni în anul 2015 – activitate condusă de Primul adjunct al inspectorului general și Șef al Statului Major al Jandarmeriei Române, Gl.bg.dr. Ovidiu VASILICĂ. La şedinţa de bilanţ au fost invitați prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, comandantul Garnizoanei, inspectorii șefi ai I.P.J., I.T.P.F. și I.S.U.J. Timiş, dar și alți șefi de instituții locale cu care jandarmii au cooperat pe parcursul anului pentru buna desfășurare a misiunilor de ordine publică.

În cadrul activităţii de evaluare, inspectorul şef al I.J.J. Timiş, colonel Nicolae Slev, a prezentat activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute în anul în curs. Pe linia misiunilor de ordine şi siguranţă publică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, a executat 8048 misiuni de ordine publică. Jandarmii timişeni au asigurat măsurile de ordine publică la 935 misiuni cuprinzând manifestări de protest, cultural artistice, religioase sau cu caracter promoţional, sportive sau vizite oficiale. În urma executării acestor misiuni, au fost constatate 160 de infracţiuni, fiind depistaţi 154 făptuitori şi au fost constatate un număr de aproximativ 3.000 contravenţii.

Tot astăzi, şi jandarmii Grupării Mobile din Timişoara şi-au prezentat bilanţul activităţilor desfăşurate pe parcursul anului trecut, pe raza celor 4 judeţe aflate în competenţă: Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Hunedoara. Au fost constatate peste 500 de infracțiuni şi au fost aplicate amenzi în valoare de peste 600.000 de lei. Jandarmii au colaborat foarte bine şi cu alte instituţii ale statului care le-au solicitat sprijinul, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nicolae Bocâncă.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării de către jandarmii timişoreni depăşeşete 80.000 de lei, a mai spus plutonierul major Nicolae Bocâncă.

Primul adjunct al Inspectorului general și participanții la activitate au apreciat pozitiv întreaga activitate a jandarmilor timişoreni pe parcursul anului încheiat, au adus mulțumiri acestora pentru capacitatea de efort și sprijinul acordat în situații deosebite, solicitând totodată ca și pe viitor aceștia să rămână permanent în slujba cetățenilor și să răspundă prompt tuturor solicitărilor comunităților locale în prisma faptului că 2016 este un an încărcat de evenimente importante.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles