Cupa României la fotbal, semifinale: Dinamo – Steaua şi ASA Târgu Mureş – CFR Cluj

Partida dintre Dinamo şi Steaua ţine capul de afiş în etapa semifinalelor din Cupa României la fotbal.

Dinamo Bucureşti – Steaua Bucureşti şi ASA Târgu Mureş – CFR Cluj sunt cele două semifinale din Cupa României la fotbal, potrivit tragerii la sorţi care a avut loc marţi, 12 ianuarie, la casa Fotbalului.

Semifinalele se vor juca în dublă manşă, Dinamo şi ASA fiind gazde în tur (1-3 martie), iar Steaua şi CFR în retur (19-21 aprilie).

Steaua, ASA şi CFR au făcut parte din prima urnă valorică, iar Dinamo din a doua.

Steaua, deţinătoarea trofeului, are în palmares 22 de titluri în Cupa României (8 finale), în timp ce Dinamo a câştigat de 13 ori (9 finale).

Pentru ASA cea mai bună performanţă a sa în Cupa României a fost atingerea sferturilor de finală (2014-2015), relatează site-ul FRF, în timp ce CFR Cluj a câştigat de trei ori Cupa României, pierzând o finală.

Dacă, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj.

Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, se vor aplica prevederile articolului 30.9 din ROAF. Astfel, jocul se va prelungi cu 2 reprize a 15 minute fiecare, fără pauză între ele, dar cu o pauză de 5 minute până la prima repriză a prelungirilor.

Dacă egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa învingătoare va fi stabilită prin executarea loviturilor de departajare, potrivit procedurilor de determinare a câştigătorului jocului, stabilite de IFAB prin “Legile jocului”.

În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art. 30.13 din ROAF).

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă. (Agerpres)

sursa foto: digisport.ro

De același autor

Related Articles