[AUDIO-FOTO] Premiul Alexander Tietz – cea mai înaltă distincţie a germanilor din Banatul de Munte, ia drumul Austriei

Cei 118 ani de la naşterea celui mai de seamă culegător de folclor german din Banatul de Munte, pedagogul Alexander Tietz au fost marcaţi sâmbătă, 9 ianuarie în municipiul Reşiţa printr-un eveniment omagial, în cadrul căruia au fost anunţaţi şi viitorii deţinători ai premiului “Alexander Tietz” pentru 2016.

Erwin Iosef Ţigla – preşedintele Asociaţiei germane de cultură şi educaţie a adulţilor Reşiţa:

Premiul va ajunge anul acesta în Stiria/ Austria la Elisabeth Talhammer şi Gerhard Krajicek, două persoane care s-au implicat intens şi în mod repetat în promovarea şi păstrarea tradiţiilor portului şi folclorului etnicilor germani din regiunea Banatului de Munte.

Publicul prezent la evenimentul omagial, marcat sâmbătă la Reşiţa, primul îndealtfel în agenda culturală a Asociaţiei germane de cultură şi educaţie a adulţilor din 2016, a avut prilejul să-l revadă pe prof. Alexander Tietz într-un film realizat cu câţiva ani în urmă de postul naţional de televiziune TVR1.

Vă reamintim că, premiul “Alexander Tietz” este cea mai înaltă distincţie pe care Asociaţia germană de cultură şi educaţie a adulţilor Reşiţa o acordă anual persoanelor care se implică activ în păstrarea şi promovarea culturii germane din Banatul de Munte.

Manifestări omagiale similare, dedicate omului de cultură german, vor mai avea loc în Caraş-Severin, zilele următoare, la Caraşova şi Steierdorf/ Anina.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles