RETROSPECTIVA SPORTIVĂ 2015: Mărşăluitorul Marius Cocioran s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio

mars la Resita iarna 1

Cea mai importantă performanţă pentru sportul din Caraş-Severin în anul care a trecut este calificarea mărşăluitorului Marius Cocioran la Jocurile Olimpice de la Rio. Reşiţeanul a realizat baremul de participare la Cupa Europei din Spania, în proba de 50 km marş, desfăşurată în luna mai. Claudia Ştef, cu dublă legitimare la CSM Craiova şi CS Universitatea Reşiţa, a realizat şi ea baremul de participare la Rio 2016, în proba de 20 km marş a fetelor.

Liliana Danci, legitimată la CSM Reșița, a încheiat pe locul 11, întrecerea feminină la Maratonul de la Viena. Sportiva pregătită de antrenorul Cristian Dragomir a terminat cursa din capitala Austriei în două ore, 50 de minute și 27 de secunde.

HC Adrian Petrea a reuşit să promoveze în Liga Naţională masculină de handbal după doar un an de la înfiinţare. Echipa reşiţeană obţinuse matematic promovarea cu patru etape înaintea încheierii sezonului Diviziei A. Handbaliştii lui Adrian Petrea au avut un parcurs fără ezitare în seria B, fiind pe primul loc.

Echipa feminină de handbal Universitatea Reșița, a cucerit medaliile de bronz la turneul final al campionatului naţional de handbal al junioarelor 1, desfăşurat la începutul lunii mai. Adriana Voina a devenit cea mai bună jucătoare și golghetera turneului final.

Campionatul Naţional Universitar de handbal feminin, desfășurat la Reșița, a fost câştigat de echipa Universităţii din Piteşti. Medaliile de argint au revenit studentelor de la Universitatea Eftimie Murgu Reşiţa, iar pe locul trei s-a situat Universitatea de Vest Timişoara.

Dănilă Constantin de la CSM Reşiţa a devenit, pentru a doua oară consecutiv, campion naţional în limitele categoriei 120 kg la lupte libere, la Campionatele Naţionale pentru juniori.

La Campionatele Mondiale de lupte pe plajă desfăşurate la Mangalia, Diana Franţ a cucerit titlul mondial la categoria +70 kg, iar Andrei Franţ a câştigat bronzul la 90 kg.

Două medalii au cucerit pugiliştii de la CSM Reşiţa la Cupa României pentru tineret care a avut loc la Hunedoara. Ionuţ Socareva a obţinut argintul, iar Daniel Bihari a intrat în posesia medaliei de bronz.

Reprezentantul clubului Muncitorul Reşiţa, Nicolae Jurjucă a câştigat medalia de bronz în finala Campionatului Naţional de judo pentru copii sub 15 ani. Tot Jurjucă a devenit campion naţional la categoria de vârstă sub 14 ani.

Baschetbaliştii timişoreni au cucerit Cupa României, la începutul lunii aprilie. BC Timişoara s-a impus în finală, în faţa formaţiei Mureş Târgu Mureş cu 78-73, în prelungiri. Leii din Banat au adus trofeul la Timişoara cu Dragan Petricevic pe banca tehnică, aşa cum a fost şi în 2010 când au cucerit pentru prima dată Cupa României.

Înotătorii reşiţeni au câştigat 19 medalii în finala Campionatului Naţional Şcolar organizat în Bazinul Olimpic din Reşiţa. Au participat 22 de cluburi sportive şcolare din toată ţara. CSS Reşiţa s-a clasat pe locul trei la general.

Comitetul director al clubului de fotbal FC Caransebeş a făcut schimbări în staff-ul tehnic, la finalul lunii aprilie. Astfel, preşedinte executiv a fost numit Dorin Micşa, după ce gruparea s-a despărţit de Cosmin Popovici. De asemenea, omul de fotbal Dan Avram a devenit preşedintele Comitetului Director.

Steaua a câştigat, în mai, Cupa Ligii Adeplast la fotbal. Campionii au învins în finală pe Pandurii Tg. Jiu cu 3-0. La finalul lunii, Steaua a cucerit şi titlul de campioană, al treilea consecutiv şi al 26-lea din istoria clubului. Tot gruparea roş-albastră a intrat şi în posesia Cupei României. Campionii au învins cu 3-0 pe Universitatea Cluj.

FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor la fotbal pentru a cincea oară. În finală disputată la Berlin, catalanii au învins-o pe Juventus Torino cu 3-1. FC Barcelona a reuşit în acest sezon tripla Champions League – campionat – Cupa Spaniei, fiind prima echipă care realizează această performanţă de două ori.

foto arhivă

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles