Hotelurile şi pensiunile din România, 90% grad de ocupare de sărbători

poiana_mMai este puţin până la Crăciun şi gradul de rezervare a unităţilor hoteliere şi a pensiunilor autohtone depăşeşte 90%. Cei mai mulţi turişti preferă să îşi petreacă sărbătorile de Crăciun în ţară, unde tarifele sunt accesibile.

De Revelion, însă, când preţurile la sejururi cresc, majoritatea optează pentru Austria, Bulgaria, Italia şi Franţa. Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor pentru Turism, Aurelian Marin a explicat că pachetele de pe piaţa românească includ servicii variate.

“Valea Prahovei, Nordul Moldovei, zona Sibiului, zona Maramureşului, sunt cele mai căutate zone pentru perioada de Crăciun. Majoritatea pachetelor sunt cu servicii incluse foarte diverse, pornind de la pachete de masă, băuturi şi alte lucruri opţionale, cum ar fi colinde, excursii, plimbări, surprize pregătite de organizatori, invitaţii la spectacole. Pachetele sunt ieftine, aici putem să facem o paralelelă şi cu perioada Revelionului, pentru care pachetele sunt mai scumpe, în unele locuri considerabil mai scumpe comparativ cu Crăciunul”, a spus Aurelian Marin.

Aurelian Marin a observat că în ultima perioadă s-a înregistrat o creştere a cererilor de Revelion pentru destinaţii îndepărtate şi calde.

Sursa: romania-actualitati.ro

Foto: Mădălin Iacob

De același autor

Related Articles