Transfugi europeni depistaţi la Lunga

lunga frontiera vama2

Trei albanezi, care încercau să treacă clandestin în spațiul Schengen, au fost depistaţi la frontiera verde cu ajutorul aparatelor de termoviziune.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere trei persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre interiorul ţării. Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector a procedat la interceptarea şi reţinerea persoanelor, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele de sex masculin, cu vârste cuprinse între 25 şi 51 de ani, erau cetăţeni albanezi, care au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi nu deţineau documente legale”, transmite purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţiştii de frontieră au început anchetarea albanezilor pentru comiterea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Persoanele în cauză au fost predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. (pressalert.ro)

De același autor

Related Articles