[UPDATE] Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş, audiaţi în comisiile de specialitate

dacian-ciolos

ora 21.30

Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului și Comisia pentru constituționalitate a Senatului l-au avizat favorabil, luni, pe Ciprian Bucur pentru funcția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul.

ora 21.00

Cristina Guseth a primit luni aviz favorabil în Comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru ocuparea funcţiei de ministru al Justiţiei.

ora 20.00

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a urmărit să aleagă în echipa guvernamentală oameni „profesionişti, integri, deschişi spre dialog”, precizând că va merge cu aceştia în faţa Parlamentului pentru a obţine votul de învestitură.

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş sunt audiaţi în comisiile de specialitate din Parlament.

 

Ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor, Anca Dragu Paliu, a fost avizat favorabil în comisiile reunite ale Parlamentului de Buget-Finanţe, în unanimitate, anunţând că printre obiectivele sale imediate fiind finalizarea bugetului pe 2016 şi asigurarea predictibilităţii fiscale.

Primul care a primit aviz pozitiv, decizie luată în unanimitate prin vot deschiş a fost Petre Tobă propus să conducă Ministerul Internelor.

Ulterior, aviz pozitiv a primit şi Mihnea Motoc.

Lazar Comănescu, propus să preia portofoliul Afacerilor Externe, a primit şi el aviz.

Undă verde au primit şi Dan Stoenescu, desemnat ministru delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Achim Irimescu, propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii şi Costin Borc, propus pentru funcţia de ministru al Economiei.

Victor Vlad Grigorescu, propus pentru funcţia de ministru al Energiei, a primit luni aviz favorabil, cu 36 de voturi pentru, din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Claudia Ana Costea, propusă pentru funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, a primit luni aviz favorabil din partea comisiile reunite de specialitate din Parlament.

Parlamentarii au avizat favorabil, în unanimitate, numirea sa.

Şi Victoria-Violeta Alexandru, propusă pentru funcţia de ministru delegat pentru Consultare Publică şi Dialog Social, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

Comisiile reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat au acordat aviz favorabil ministrului propus să preia portofoliul Ministerului pentru Societatea Informaţională, Marius-Raul Bostan.

Ioan Dragoş Tudorache, propus ca şef al Cancelariei primului ministru, a primit şi el aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare.

Tudorache a declaraţ în cadrul audierilor, că vrea să acţioneze în Guvern ca un „factor de coeziune”, pentru a întări „spiritul de echipă” în Guvern.

Dan Marian Costescu, propus ministru al Transporturilor, a primit avizul comisiilor parlamentare care l-au audiat luni, cu 37 de voturi „pentru” şi 2 „împotrivă”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că mâine, de la 9.30 va avea loc o nouă şedinţă a Birourilor Permanente Reunite, urmând ca la 10.00 să înceapă şedinţa plenului comun.

Sursa: bucurestifm.ro

*************

Candidatii pentru posturile din viitorul guvern urmeaza sa fie audiati de astazi în comisiile de specialitate din parlament înainte ca lista cabinetului si programul de guvernare sa primeasca votul în plen. Birourile permanente ale celor doua camere s-au reunit deja pentru a stabili calendarul audierilor.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat:

“Am hotarât ca audierile sa înceapa de astazi, de la ora 13:00 si se vor încheia tot astazi, la ora 21:00, pe baza listei care ne-a fost înaintata de primul ministru si a programului de guvernare. Deci, noi am luat act de cele doua documente, care sunt repartizate comisiilor si acum am aprobat programarea în detaliu. Mâine de la ora 10:00 va începe sedinta plenului comun, unde primul ministru vine sa prezinte programul de guvernare, dupa aceea, sigur, conform timpilor alocati, vor avea loc interventiile în dezbateri din partea grupurilor parlamentare si pentru a definitiva timpii alocati, am hotarât ca mâine dimineata la ora 9 jumate sa mai facem o sedinta de Birou Permanent reuniţ sau de Birouri Permanente reunite.”

Rador

 

 

Cele mai citite

Related Articles