Oraşul Băile Herculane fără transport în comun!

microbuz Baile Herculane

Oraşul Băile Herculane a rămas fără transport local de călători, microbuzele fiind retrase în garaj de conducerea firmei care asigura acest serviciu. Motivul principal care a dus la această decizie radicală este neplata subvenţiilor de către Primăria Băile Herculane, ne-a declarat în exclusivitate Mihai Cionca – proprietarul firmei. “Deşi au fost numeroase solicitări din partea transportatorului, administraţia publică locală – din varii motive – nu a dat curs solicitărilor în ultimii 10 ani, iar în lipsa subvenţiilor societatea de transport nu mai poate suporta cheltuielile pentru menţinerea microbuzelor în circulaţie”, ne-a precizat Mihai Cionca.

Cei mai afectaţi de această situaţie sunţ desigur, călătorii. “Mă afectează că până la piaţa agroalimentară este o distanţă destul de mare, de vreo trei kilometri şi jumătate, şi te poţi duce pe joş dar să vii încărcat de la piaţă e mai greu. La serviciu merg pe joş că e mai sănătos!”, ne-a mărturisit o călătoare.

Societatea de transport are 25 de salariaţi care, în situaţia creată, riscă să îşi piardă locurile de muncă. “Maşinile corespund din toate punctele de vedere şi acestea pot reintra oricând pe traseu, dar acest lucru se va întâmpla doar dacă cele două părţi vor ajunge la un acord şi societatea de transport va primi subvenţiile neplătite până în prezent”, ne-a declarat proprietarul firmei.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles